HCB Karviná
Zápasy
ne 26.5.2019 |

Po infarktovém zápasu bereme stříbro

Zápasové menu

Poslední finálové utkání opět vyvrcholilo sedmičkovým rozstřelem a bohužel, stejně jako v utkání čtvrtém, skončila tato sedmičková loterie lépe pro Plzeň. Zlato tedy zůstalo v Plzni a my vezeme domů do Karviné stříbrné medaile.

Svěřenci Marka Michaliska měli i tento zápas velmi dobře rozjetý, v průběhu hry jsme totiž vedli už o pět gólů, pět minut před koncem 25:24, ale neproměněné šance nás o vedení připravil, a o vítězi nakonec opět rozhodovala až střelba ze značky sedmimetrových hodů. A to je vždy velká loterie.

První čtvrthodinu ležela na hráčích obou týmů znatelná nervozita, skóre se hýbalo jen velmi zvolna, až závěr půle lépe vyšel našim borcům, kteří si vypracovali tříbrankový náskok. Skvěle chytal Nemanja Marjanovič, po středečním výpadku se znovu našel Jan Zbránek a zase proměňoval své šance. Ofenzivním tahounem byl Marek Monczka. Ale citelnou ztrátou byla absence Radima Chudoby, kterého v první půli vyřadilo zranění a do utkání už nezasáhl. Plzeň opět přistoupila k osobnímu bránění Michala Brůny, ale ostatní hráči se s tím popasovali slušně a celý poločas měli mírně navrch.

Lepší jsme byli ještě v prvních deseti minutách druhého poločasu, když jsme si trpělivou hrou vybudovali náskok 16:11! Jenže to jsme neudrželi. Zahodili jsme nějaké šance a Plzeň vycítila šanci. Jakmile se v 42. minutě dotáhla, ve zbytku zápasu už tahala za delší konec provazu a my jsme bohužel prakticky neustále jen dotahovali. V závěru předvedli naši borci velkou morální sílu, když jsme v oslabení stav 27:25 dorovnali na 27:27! V posledních sekundách Marjanovič chytil tutovku Vinkelhöferovi a na opačné straně jsme vybojovali sedmičku poté co Chosik pěkně uvolnil Nantla na brankovišti. V této nelehké situaci na sebe vzal odpovědnost zkušený Brůna a s jistotou proměnil.

Šlo se tedy znovu do sedmimetrových hodů, v nichž paradoxně jako jediný neproměnil právě Michal Brůna.

Na krk jsme si pověsili „jen“ stříbrné medaile, přičemž to byla teprve naše čtvrtá prohra od zavedení vyřazovacích bojů. Naposledy jsme byli druzí v roce 1998 právě po finálové prohře s Plzní.

Velkým pozitivem celé finálové série byla velká fanouškovská podpora jak v domácí hale, tak v té plzeňské, když naši příznivci vytvořili skvělou atmosféru i tam. Patří jim všem velký dík a věříme, že si Vaši podporu zasloužíme i v příští sezóně.  

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Michal Tonar, trenér Talentu Plzeň: „Jsem strašně vděčný a opravdu s pokorou beru, že jsme zase dokázali na konci zvládnout ty nervíky na sedmičkách. Je to super. Kluci dennodenně makají jako šrouby a někde se to muselo ukázat. Velké poděkovaní celému týmu, protože ukázal sílu a ducha.“

Dominik Solák, spojka HCB Karviná: „Řekli jsme si, že je to 2:2 a že oba mančafty mají stejnou výchozí pozici. Žádný tým nebyl doma, protože my tady měli zase naše skvělé fanoušky, kteří přišli v neskutečném počtu. Rozhodlo se v útoku a v neproměňovaní šancí. Z domácího brankáře jsme zase udělali hrdinu, když jsme ho trefovali.“