HCB Karviná
Evropské poháry
po 15.7.2019 | Ivo Dudek

Zítra bude los pohárů

Pro tuto sezónu jsme se přihlásili do Chalenge Cupu. A už zítra bude ve Vídni los, jak právě zmíněného Chalenge Cupu, tak poháru EHF.

Společně s námi budou v osudí tzv. Vyzývacího poháru (v originále Challenge Cupu) házenkáři Dukly Praha a Sokola Nového Veselí, které muselo vyčkat na schválení ZDT Arény jako vyhovující haly pro evropské boje. Po potvrzení ze strany EHF v minulých dnech tak spolu s námi a Duklou mohou vyhlížet los evropských pohárů, který se ve Vídni uskuteční v úterý 16. července.

Celkem se v Challenge Cupu představí 49 týmů. Ve druhém kvalifikačním kole vstoupí do soutěže dalších 15 zemí. Spolu s Litvou a Lucemburskem je Česká republika se třemi zástupci nejvíce zastoupenou zemí v soutěži.

Všechny tři české týmy se představí ve druhém kvalifikačním kole (v prvním kole nebude odehráno žádné utkání, není sem nasazen žádný tým). Podle nasazení do košů je možné i to, že se utkáme s některým z českých soupeřů, ve druhém koši jsou totiž proti nám umístěny právě Dukla a Nové Veselí.

Nasazení najdete zde

Ženskou obdobu této soutěže v minulosti v roce 2013 dokonce vyhrál Baník Most jako jediný český tým v historii této soutěže.

Velkou změnou projde pojmenování Evropských pohárů. Stávající Pohár EHF/EHF Cup ponese od sezóny 2020/2021 název Evropská házenkářská liga/European Handball League, zatímco současný Vyzývací pohár/Challenge Cup převezme jméno Pohár EHF/EHF Cup.

Los Challenge Cupu, který vypukne v úterý 16.7.2019 v 11 hodin, můžete sledovat živě zde.