HCB Karviná
mládež
pá 22.3.2002 | Libor Kulig

Starší dorost Karviné sahá po titulu

V sobotu 23.03.2002 od 14.30 hrají starší dorostenci Baníku Karviná s Lovosicemi a v případě vítězství by udělali výrazný krok k obhájení 1.místa v 1.lize staršího dorostu.

Výhrou by totiž svému největšímu soupeři Lovosicím odskočili na rozdíl pěti bodů a další velký soupeř Zubří zůstává za Karvinou se ztrátou tří bodů. Do konce soutěže zbývají tři kola a Karviná ještě hraje v Plzni, doma s Duklou Praha a soutěž končí v Ostravě. Mistr ČR dorostu bude znám nejpozději 21.4.2002.

Starší dorost Karviné patří již řadu let ke špičkovým juniorským družstvům v České republice. Každoročně zde vyroste několik kvalitních hráčů, kteří dostávají šanci v družstvu mužů. Letos to jsou například Sobol, Vápeník, Bednařík, Szymanski. Sportovní centrum mládeže, vede trenér Jaroslav Hudeček, který má své zkušenosti i s trénováním mužů, podporuje tréninkové metody a herní vyrianty v mnohém shodné s tréninkovou nápní A muzů a proto přechod z této kategorie do mužů bývá vcelku přirozený a tito hráči jsou velice brzo schopni být oporami prvního družstva Karviné.

V sobotním utkání s Lovosicemi, které předchází utkání A mužů, jde o hodně a proto vás tímto zveme na toto utkání juniorů a přijďte jim svými hlasivkami vytvořit podobnou atmosféru, jakou mají muži a i tím jistě pomůžete k tomu, aby Lovosice porazili.