HCB Karviná
Ostatní
st 2.10.2019 | Ivo Dudek

Pomohli jsme dobré věci.

Karviná velkolepě oslavila 100. let od založení prvních sportovních oddílů ve městě. V karvinském parku město, společně s různými oddíly, uspořádalo dne 29.9.2019 velký sportovní den. Rodiče mohli své děti seznámit s nejrůznějšími sporty, které se v Karviné provozují. Akce to byla opravdu nádherná.

Součástí byl i charitativní běh Karviná Run, jehož výtěžek byl věnován mateřské školce Klíček. Podařilo se vybrat 152 tisíc korun.  Zmíněná školka se věnuje dětem s autismem. Obdržené peníze použije na nákup hracích prvků na zahradu. Běh uspořádali Spartan Karviná a Spartan Orlová.

 

A právě k propagaci tohoto běhu významně pomohl klub HCB Karviná, který vyhlásil v jeho rámci svou soutěž s názvem "Předběhni Soláka". Kdo se do běhu registroval pod heslem "HCB" automaticky byl zařazen do soutěže o ceny věnované klubem. První cena byl dres HCB plus dvě vstupenky na blížící se utkání Challenge Cupu, druhá byla klubová šála plus vstupenky a tou třetí byly dvě vstupenky na zmíněný pohár. K získání jedné z cen stačila maličkost - na 5 km. trati být rychlejší než Dominik Solák.

Do běhu se ale nezapojil z klubu jen Dominik. Na trati se objevili i další hráči - Matěj Nantl, Honza Plaček, Petr Mokroš a Roman Chosik. Na akci byli přítomni i ostatní hráči HCB, kteří uspořádali autogramiádu a všichni tak přispěli k pohodovému průběhu povedené akce, která měla velmi dobrou odezvu mezi všemi přítomnými.

Foto: Milan Haluška