HCB Karviná
Zápasy
čt 28.3.2002 | Libor Kulig

Karviná i s dorostenci překvapivě vyhrála ve Frýdku-Místku

Zápasové menu

V posledním utkání dlouhodobé části Karviná nastoupila do utkání pouze s deseti hráči, protože o jejím prvenství v dlouhodobé části již bylo rozhodnuto. Trenér Hargaš nechal proto odpočívat celý základní kádr a do utkání nominoval dorostence doplněné zkušeným Konečným. Z lavičky pak ze zkušených přihlíželi jen Slabý a Tomáš Heinz.

Karviná přijela k poslednímu utkání dlouhodobé části do Frýdku-Místku pouze s deseti hráči. A to s takovou desítku hráčů, kteří jsou ještě dorostenci. Trenér Hargaš nechal doma všechny hráče základního kádru, kteří se již připravují na těžká utkání v play-off. Již předem bylo ale rozhodnuto, že celé utkání odehraje jen osm hráčů a z lavičky je budou podporovat Miloš Slabý a Tomáš Heinz. Frýdek-Místek sice vedl v zápase v desáté minutě první půle 5:3, ale mladí hráči Karviné cítili, že mají dnes šanci a velice rychle otočili skóre ve svůj prospěch a od patnácté minuty prvního poločasu až do konce utkání stále vedli. Místy až o šest branek a bylo na nich vidět, že hrají s velkou chutí a z každé branky v síti Frýdku-Místku měli ohromnou radost, kterou dávali patřičně najevo. Svou radost z jejich výkonu projevoval i trenér Hargaš a hlavně pak plný autobus těch nejvěrnějších karvinských fanoušků, kteří své hráče hlasitě podporovali z hlediště. Ve druhém poločase zkusil trenér F.Místku Trtík poslat na hřiště to nejlepší co v sestavě měl, ale ani tato silná sestava nedokázala strhonout vedení na svou stranu. Opory Berka, Szegény, Kraus, Štefan i Meluš, kteří hrají stabilně v základu nebyli schopni vymyslet něco, co by na kvalitně a houževnatě hrající dorostence Karviné platilo. Karviná nechala doma celý základní kádr (Radčenko, Farář, Drobek, Heinz K., Brůna, Titkov, Vašek, Laclavik, Galia) a i Frýdek-Místek nepostavil opory (Valo, Kovář, Adamčík). Podle toho je vidět, že Frýdek-Místek měl v utkání mnohem silnější tým, ale mladí karvinští dorostenci ukázali, že nasazení a vůle po vítězství jsou vždy základem toho, že se dá i s papírově silnějším družstvem, kterým jistě Frýdek-Místek v tomto zápase byl, uspět a vyhrát. Karviná vyhrála ve Frýdku-Místku zaslouženě a celou dlouhodobou část s náskokem pěti bodů právě před druhým Frýdkem-Místkem.

Semifinále začíná v Karviné 2. a 3.4.2002 vždy od 17.00 hodin. Semifinálovým soupeřem Karviné je Zubří. Třetí a případné čtvrté utkání se hraje v Zubří. Případný pátý rozhodující zápas o postup do finále je pak na programu 10.4.2002 od 17.30 v Karviné.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Hargaš (Karviná): Mladí hráči mě dnes příjemně překvapili a nutno říct, že za předvedený výkon zaslouženě vyhráli. Dokázali tak, že i když jsou na svých postech v Karviné momentálně druhými a někteří dokonce třetími hráči, dá se i s tak silným soupeřem, jakým byl dnes Frýdek-Místek, vyhrát. Je radost přijít v Karviné ráno do haly a vidět čtyřicet mladých házenkářů ve věku 11-13 let, jak kvalitně trénují. I tito hráči, kteří dnes nastoupili v utkání takto začínali a je vidět, že karvinská líheň talentů po Konečném, Farářovi, bratrech Heinzových, Drobkovi, Galiovi, Laclavikovi a dalších, má již další generaci odchovanců v podobě Bednaříka, Vápeníka, Szymanského, Horáka a jiných, kteří budou jistě brzo patřit ke karvinskýcm oporám. Je pro mě ctí a mám z toho velkou radost mít možnost s takovými hráči pracovat. Chtěl bych hráčům za dnešní výkon poděkovat a to, že jsme dokázali vyhrát dlouhodobou část třetí sezónu po sobě, letos s náskokem pěti bodů, dokazuje, že naše práce na tom být stále lepší a lepší jde správným směrem.

Trtík (F.Místek): Výkon mých hráčů mě dnes velice zklamal, přísnější měřítko snese jen Vaško, ale ostatní hráči přistoupili k utkání velice nezodpovědně. Budu si muset s nimi promluvit, čeho vlastně v házené chtějí dosáhnout. Pokud se nedokáží motivovat tak na zápas, aby měli chuť vyhrát, tak má potom trenér velice složitou pozici. Souhlasím s trenérem Hargašem, že jeho mladí dorostenci si dnes za bojovnost, nasazení a chuť vyhrát, vítězství zasloužili. Tiše závidím Karviné takovou širokou hráčskou základnu a takovou kvalitní mládež a práci s ní. Doufám, že i ve Frýdku-Místku se začne blýskat na lepší časy a nová hala nebude jen utopií v hlavách některých pro věc zapálených funkcionářů, ale stane se v brzku realitou. To by mělo přitáhnout děti a mládež k házené a snad za pár let budeme mít takovou základnu, že budeme moct zkusit dosahovat takových úspěchů, jakých v současné době dosahuje Karviná.