HCB Karviná
mládež
po 25.11.2019 | Ivo Dudek

Staší žáci postoupili!

V sobotu sehráli starší žáci kvalifikační turnaj o postup do celostátní soutěže pod názvem Žákovská liga 2019/2020. Z pětičlenné skupiny postupovala jen první dvě družstva.

Turnaje se zúčastnila družstva Tatranu Litovel, HC Zubří, HC Nový Jičín, KH Ivančice a domácí družstvo HCB. Hrálo se systémem každý s každým 2x18 minut.

Prvním soupeřem našich žáků bylo družstvo HC Nový Jičín. Chlapci nezaváhali, přehráli soupeře vysokým gólovým rozdílem, kdy příležitost zasáhnout do hry dostali všichni hráči.

Druhé utkání s družstvem Zubří bylo ve znamení spousty zmařených střeleckých šancí, bohužel z naší strany. Zubří hrálo velmi rychlou, technickou házenou v útoku a s agresivní obranou vzadu. Nějakou dobu jsme hledali na tuto obranu recept, postupem času jsme si vypracovali mnoho šancí, bohužel někteří naši hráči byli ochotni „spálit“ mnoho střeleckých příležitostí. Utkání nakonec skončilo nerozhodně.

S Litovlí jsme od začátku do konce byli lepším týmem a utkání jsme zaslouženě dotáhli do vítězného konce.

Poslední utkání s družstvem z Ivančic již nic neřešilo, naši hráči již byli na postupovém místě do Žákovské ligy z prvního místa. Utkání jsme vyhráli, když opět dostali příležitost všichni hráči na soupisce.

„Po celý turnaj podávala spolehlivý výkon čtveřice Ondřejů, v brance Míra, na hřišti Siuda, Fránek a Krawczuk, střelecky vynikal Jakub Šebesta, potěšili stále zlepšujícím se výkonem Ondřej Palička, Tomáš Čížek i Vojta Badura. Jsem ráda, že jsme postoupili. Nebylo však všechno v pohodě, všichni hráči budou muset ještě hodně na sobě přidat, když budou chtít něčeho dosáhnout. Škoda, že někteří kluci v družstvu si myslí, že nemusí na sobě více pracovat. Doufám, že časem pochopí, že bez dřiny a pokory nikdo ničeho nikdy nedosáhl. Musí se naučit, že svůj výkon musí podřídit kolektivu, vždyť házená je týmová záležitost. Jsem si vědoma, že nás čeká mnoho práce. Záleží jen na hráčích, jak budou přistupovat k tréninku i k samotné soutěži, která je hodně náročná“ konstatuje trenérka Jana Hajžmanová.

Výsledky:

HCB Karviná - HC Nový Jičín  26:5

HCB Karviná - HC Zubří        15:15

HCB Karviná - Tatran Litovel   24:13

HCB Karviná - HK Ivančice     25:5

Sestava a branky:

Brankaři Ondřej Míra a Filip Nižník.

Hráči: Jakub Šebesta 20, Ondřej Krawczuk 14, Ondřej Fránek 11, Tomáš Čížek 9, Vojtěch Badura 9, Ondřej Siuda 9, Radim Krejčí 7, Marek Waschek 4, Pavel Černý 3, Ondřej Palička 3, Aleš Polášek 1, Filip Kraina.