HCB Karviná
Zápasy
ne 15.12.2019 |

Cenné vítězství v Kopřivnici

Zápasové menu

V Kopřivnici se nevyhrává snadno a tak o to cennější je naše vítězství.

Prvních pár minut patřilo domácím. V šesté minutě ještě vedli 3:2, ale poté vyrovnal Marek Monczka a vzápětí nás dostal do vedení Mirek Nedoma. V dalších minutách ještě dokázali domácí několikrát vyrovnat, ale do vedení už se nedostali. V další fázi prvního poločasu jsme si pomalu, ale jistě budovali náskok. Dařilo se zejména spojkám Brůnovi, Chudobovi a Monczkovi. Jejich střely často nacházely svůj cíl a končily v síti domácích brankářů. Do poločasu jsme si vybudovali náskok pěti branek a na světelné tabuli po poločasové siréně svítil stav 15:20 v náš prospěch. První půle tak byla brankově nadprůměrná a evidentně byly útoky úspěšnější než obrany.

Krátce po začátku druhé poloviny jsme měli výhodu dvojnásobné přesilovky a sedmimetrového hodu. To se našim hráčům podařilo využít a odskočili jsme na sedm branek - 15:22. Domácí dokázali ještě částečně kontrovat a v 39. minutě snižoval Benítez z pivota na rozdíl čtyř branek na 19:23. Poté jsme znovu dokázali domácím odskočit a udělat si rozhodující náskok. Při vstupu do poslední čtvrtiny zápasu jsme vedli dokonce o devět branek - 20:29. Do konce se snažili domácí ještě zápas zdramatizovat, ale na zvrat už neměli šanci.     

Připsali jsme si tak velmi cenné venkovní vítězství z horké palubovky Kopřivnice, odkud se body nikdy nevozí snadno.

V posledním letošním zápase se utkáme v sobotu 21.12.2019 v 16:00 hodin s našim velkým rivalem - HC ROBE Zubřím. Toto utkání bude patřit také dětem z dětského oddělení nemocnice v Karviné Ráji. Přijďte, přineste nějakého plyšáka a můžete udělat velkou radost právě malým pacientům tohoto oddělení. Pokud vhodíte doneseného plyšáka o přestávce na palubovku, tak bude předán nemocným dětem v nemocnici. A to určitě stojí za to!    

Foto: Ivan Pilát

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Radek Godál, asistent trenéra HCB Karviná: "Hned na začátku bych chtěl říct, že jsme se s Kopřivnicí utkali před 14 dny v Českém poháru a pečlivě jsme se na ni připravili. Dneska v roli zastupujícího trenéra bych chtěl poděkovat za předvedený výkon. Myslím si, že jsme byli lepší a zaslouženě vyhráli."

Lubomír Veřmiřovský, trenér KH ISMM Kopřivnice: "Gratuluji Karviné k dnešnímu vítězství. Myslím si, že byla v dnešním utkání agresivnější a lépe bránila. My jsme dnes opět dostali v prvním poločase dvacet branek, což je na Karvinou moc. Karviná má totiž kvalitní pivoty a v momentě, kdy otevřete obranu, tak to dohrávají právě do pivotů a nedá se to udržet. Když to zatáhnete, tak střílejí z dálky. Myslím si, že jsme měli být daleko více agresivnější a neměli jsme se nechat tolik odtahovat. Ve druhém poločase, když Karviná hrála sedm na šest, tak jsme to celkem dobře ubránili, získali dost balónu a náskok trošku stáhli. Bohužel jsme se ale nedostali na tři branky a bylo už pozdě. Teď se musíme pořádně připravit na Jičín a zvítězit v posledním domácím utkání tohoto roku."