HCB Karviná
Zápasy
po 8.4.2002 | Libor Kulig

Karviná je ve finále

Zápasové menu

Karviná si po sobotní výhře v Zubří 31:21 a celkově pak v sérii 3:0, zajistila postup do finále. Zde se utká s vítězem semifinále Frýdek-Allrisk, kde je zatím stav série 2:0 pro F.Místek. Finálová série začíná v Karviné 17. a 18.4 2002.

Karviná i ve třetím semifinálovém utkání nastoupila v té nejsilnější možné sestavě a hned od začátku utkání dokazovala, že to s postupem do finále už po sobotním utkání myslí vážně. Zubří sice vedlo v 5.minutě 3:1, ale Karviná zabrala naplno a v 10.minutě už vedla 5:4. Zubří, podobně jako v prvních dvou utkáních, dokázalo s Karvinou držet krok 25.minut a v závěru poločasu byl stav 11:10 pro Baník. Do konce poločasu ale zbývaly ještě čtyři minuty a ty Karviná dokonale využila a vytvořila si malý tříbrankový náskok a vedla v poločase 14:11. Ve druhém poločase se opět projevila slabší fyzická kondice a herní vyzrálost domácích, tedy Zubří a Karviná po nedůsledné střelbě a technických chybách Zubří zvyšovala rozdíl skóre ve svůj prospěch. Ve dvacáté minutě druhého poločasu byl stav 25:17 pro Karvinou. Osmibrankový rozdíl pro Karvinou už byl dostatečný a Zubří se pomalu začalo s touto třetí prohrou v semifinále smiřovat. Závěr utkání se dohrával v poklidném tempu. I domácí fanoušci se nechali zastínit skandováním karvinských příznivců, kteří i na toto utkání za svými hráči přijeli jedním autobusem a mnoha osobními auty. Ostatně celé utkání bouřlivě hnali své hráče do každého útoku a každou brankou v síti domácích dokázali náležitě bouřlivě odměnit.

Karviná zaslouženě vyhrála i v tomto třetím semifinálovém utkání a zkrátila tak sérii na nejkratší možnou variantu a po výhře v sérii 3:0 zaslouženě postoupila do finále. Tam se utká s vítězem druhé série Frýdek-Allrisk, kde je stav po dvou víkendových utkáních ve Frýdku-Místku 2:0 pro Frýdek-Místek.

Finálová utkání jsou na pořadu ve dnech 17. a 18.4. 2002 v Karviné, 24,. a 25.4.2002 u našeho finálového soupeře a případný pátý rozhodujícím zápas i titul mistr České republiky pro rok 2002 by se hrál opět v Karviné a sice 28.4 2002.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Hargaš(Karviná): Jsem rád, že jsme v dnešním utkání uspěli a zajistili si tak již po dnešní zasloužené výhře postup do finále. I v tomto třetím utkání se projevily naše přednosti, kterých jsme dokonale využili. Každé utkání v této sérii bylo velice podobné, což dokazují i jednotlivá skóre z těchto utkání. Jsem rád, že se to obešlo i bez zranění. Desetidenní přestávku před finále využijeme k tréninku a doléčení drobných zranění a budeme se snažit být kvalitně na toto třetí finále Karviné v řadě připraveni. Zubří má kvalitní mládežnickou hráčskou základnu a věřím, že už příští rok bude na tom zase o kousek lépe co se týče herního projevu.

Mika(Zubří): Gratuluji Karviné k postupu do finále. Zaslouženě dnes opět vyhrála a výsledek 3:0 v její prospěch jen ukazuje dnešní rozdíl mezi oběma soupeři. My se opět zaměříme na boj o třetí místo, kde nejsme bez šancí, pokud budeme zdravotně v pořádku. Karviná opět i dnes ukázala kde je její síla a po našich technických chybách a neúčinné střelbě dokázala každou takovou chybu trestat brankou z rychlého protiútoku, což je velká zbraň Karviné.