HCB Karviná
mládež
st 10.4.2002 | Libor Kulig

Karviná má již jeden letošní titul

Starší dorostenci Baníku se mohou již dvě kola před koncem soutěže radovat z obhájení titulu. Po jejich výhře v Plzni 20:19 a prohře Zubří v Lovosicích vedou tabulku o pět bodů a nemohou již být předstiženi.

Letošní obhajoba byla o to složitější,že se do družstva museli začlenit nově příchozí hráči. Ti ale velice rychle pochopili herní filozofii starších dorostenců, která se prolíná s tou kterou preferují A muži. Vedocí SCM a zároveň trenér starších dorostenců Jaroslav Hudeček celou sezónu s tímto družstvem pracoval pravidelně na zvyšování fyzické kondice a i to se projevilo na tom,že již dvě kola před koncem soutěže je jasné že Karviná obhájila titul Mistři České republiky staršího dorostu.

V družstvu se objevula řada výrazných talentů kteří startují nejen v reprezentačních druždtvech ČR ve svých kategoriích, ale dokonce již nastoupili v mistrovském utkání mužů. Za všechny dílčí starty jednotlivců stojí za to připomenout jejich kvalitní kolektivní dorostenecký výkon, který předvedli v posledním utkání HIL ve Frýdku-Místku a toto utkání zaslouženě vyhráli.Ze současných dorostenců okusili utkání v HIL již Szymanski Jakub, Sobol Jan a tréninkového procesu A mužů se již zúčastnili i Brůna Rostislav a Mrózek Michal. Vzhledem k tomu, že i v příští sezóně budou tito hráči startovat za starší dorost věříme, že i v příští sezóně o těchto hráčích uslyšíme. Zároveň je vcelku pravděpodobné, že tito hráči mají všechny předpoklady se v brzké době objevit v kádru A mužů.

Díky tomu, že v Karviné již druhým rokem pracuje sportovní centrum mládeže máme vynikající možnost věnovat maximální péči pro přípravu a rozvoj výrazných talentovaných hráčů nejen z Karviné, ale i z blízkého okolí. Poděkování patří všem tenérům mládežnických družstev, kteří se na výchově hráčů podílejí. V neposlední řadě je třeba poděkovat i rodičům, kteří mnohdy výrazně podporují své děti a naše hráče a napomáhají tak k tomu, že karvinská házená patří k absolutní špičce v České republice.