HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
pá 12.4.2002 | Zdroj: iDnes.cz

Karviná se ve finále utká s Frýdkem-Místkem

Frýdek-Místek vyřadil v semifinále Allrisk. Ve čtvrtek vyhrál 31:21 a celkově pak celou semifinálovou sérii 3:1.

Allrisk CAC Praha - Radegast Frýdek-Místek 21:31 (12:13)

Házenkáři Allrisku favorita pozlobili, jednou mu dokonce uštědřili porážku, ale cestu za bitvou o český titul mu uzavřít nedokázali. Frýdek-Místek vyhrál ve čtvrtém semifinálovém utkání Západní interligové divize v Praze jasně 31:21, v sérii zvítězil 3:1 a zajistil si postup do finále. V něm se stejně jako loni utká s házenkáři Baníku Karviná. Allrisk, který postupem do semifinále dosáhl historického súspěchu, se v souboji o třetí příčku střetne se Zubřím.

První polovina utkání byla vyrovnaná, hosté ji vyhráli pouze nejtěsnějším brankovým rozdílem 13:12. Po změně stran se však již projevilo oslabení domácího mužstva, které se muselo vyrovnávat se zraněním několika hráčů.

Finálová série i duel o třetí místo mezi Allriskem a Zubřím začne ve středu 17. dubna, mistr bude znám nejpozději o jedenáct dnů později. První zápasy se hrají v Karviné a v Praze.

Nejvíce branek: Vtípil 5, P. Brabec 4 - Kovář, Kraus a Štefan po 5. Rozhodčí: Novák, Skružný. Sedmimetrové hody: 3/3 - 4/4. Vyloučení: 2:9. Diváci: 150. Konečný stav série: 1:3.