HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 16.4.2002 | Zdroj: iDnes.cz

Očekávané finále extraligy házenkářů se blíží, Karviná a Frýdek zahajují boj o titul

Házenkáři Karviné a Frýdku-Místku odstartují ve středu bitvu o český titul. Nadvládu v domácí soutěži bude Baník proti Radegastu hájit už potřetí

Dva nejúspěšnější týmy Západní divize interligy na sebe v přímém souboji o pomyslnou korunu narazí už třetím rokem po sobě. Úřadující šampión a vítěz dlouhodobé části nemá jiný cíl, než obhájit loňské prvenství. Když uspěje, získá třetí titul v řadě. "Chceme se znovu dostat do Ligy mistrů, takže domácí soutěž musíme vyhrát. Jiná cesta mezi evropskou klubovou elitu nevede," prohlásil jednoznačně trenér Ivan Hargaš.

Karvinští jdou do souboje velkých regioálních rivalů prakticky v kompletní sestavě. Dlouhodobě schází jen reprezentační pivot Juříček, který se zranil v jednom z ostrých soubojů v základní části. "Doufám, že rozhodčí podobný metr tentokrát nepřipustí," neodpustil si Hargaš kritickou poznámku. "V případě, že ano, jsme však i my připraveni přizpůsobit se tvrdé hře. Pokud se však bude hrát házená, budeme lepší a jsem pevně přesvědčen, že i vyhrajeme," tvrdil kouč.

K mírnému optimismu může Karvinou svádět i dlouhodobá bilance vzájemných zápasů. Jen v posledních třech sezónách se oba celky utkaly dvacetkrát a poměr vítězství 15:3 mluví jasně pro Baník. Frýdeckomístecký tým se před sérií obrnil mlčenlivostí. Kouč Rastislav Trtík se finálovými prognózami zcela odmítl zabývat a vyzradil jen, že jeho mužstvo je před úvodním duelem kompletní.

"Jsme všichni v pořádku," prohodil nevlídně. "Nejlepší bude, když všichni přijdou do haly a o finálových zápasech si udělají obrázek sami," dodal mnohoznačně.

Sérii otevřou ve středu a ve čtvrtek dva duely na karvinské palubovce. Oba zápasy začínají v 17:30 hodin.