HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
st 17.4.2002 | Zdroj: iDnes.cz

Karvinský kapitán Roman Farář věří v pohlednou a útočnou házenou

Potřetí v řadě vede kapitán Roman Farář házenkáře Baníku Karviná za mistrovským titulem. Věří, že budou znovu úspěšní. Před finálovou sérií měl však český šampion desetidenní pauzu, což se mohlo projevit vypadnutím z herního tempa.

"O vypadnutí z tempa nemůže být řeč. Tvrdě jsme trénovali a doléčili si drobné šrámy. Spíš je to výhoda než nevýhoda," vysvětloval Roman Farář.

Trenér Hargaš chtěl pauzu vyplnit přátelským zápasem, povedlo se vám sehnat soupeře? Ne. Chtěli jsme hrát s kvalitním soupeřem z Polska, protože doma nikdo jiný nemůže sílu Frýdku-Místku představit. Bohužel se to nepovedlo, hráli jsme jen modelovaný zápas sami mezi sebou.

V čem je největší síla vašeho finálového soupeře?

Obrana a přechod do rychlého protiútoku. Na to si musíme dát pozor. Jsem přesvědčený, že klíčový pro celou sérii bude první zápas. Frýdek-Místek jej u nás bude chtít vyhrát, musíme bojovat.

Bude se i ve finále Interligy pokračovat v útočných partiích, které jste mezi sebou sváděli v základní části? Nebo tentokrát převáží opatrnost a obrana?

Není proč se zavírat do obrany a zpomalovat hru. Házenou nehrajeme jen pro sebe, ale i pro fanoušky. Ti se chtějí bavit, zajímají je góly. Věřím, že útočné a pohledné partie budou pokračovat.

Můžete se potřetí za sebou dostat ke zlatým medailím a probít se do Ligy mistrů. To je jistě obrovská motivace...

Samozřejmě. Chceme hrát znovu Ligu mistrů a konečně v ní i něco dokázat, to znamená postoupit ze skupiny. Ale nejdřív musíme porazit Frýdek-Místek. Teprve pak se můžeme starat o další věci.