HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
st 17.4.2002 | Zdroj: Deník Sport

Vyhraje obhájce!

Jiří Kotrč favorizuje loňského mistra

JIŘÍ KOTRČ má sice nyní docela jiné starosti, z pozice asistenta pražské Dukly přemýšlí o nadcházející baráži, ale finálový duel jej pochopitelně zajímá. Vždyť na palubovkách strávil většinu svého života a může se pyšnit pěti tituly nejlepšího házenkáře roku.

Myslí si, že v sérii zvítězí Karviná. "Má kvalitnější, širší kádr a vyrovnanější dvojici brankářů. Oboje může rozhodnout v její prospěch." Gólmani Frýdku-Místku, Milan Meluš a Michal Adamčík, opravdu trpí nestálostí výkonů. "Jednou zachytají, podruhé ne. A karvinští střelci je mají dobře přečtené," přidává další důvod, proč favorizuje obhájce titulu.

Frýdecko-místeckým se poslední dobou nedaří, jak by si sami přáli. Hra vypadá rozpačitě, neurovnaně, bez nápadu. "Bude to asi tím, že v týmu působí několik individualit, byť dobrých, ale souhra jim momentálně neklape," tvrdí Kotrč. A navíc... "Navíc tyto osobnosti se v poslední době trápí, především Valo a Kovář."

Jak se série vyvine? "Karviná doma dvakrát vyhraje, a... A vyhraje i venku!" domnívá se bývalý reprezentant. Frýdek-Místek by se musel hodně zlepšit, aby si užil i druhého domácího zápasu. "Dobré by pro něj bylo, kdyby od začátku vedl. Tím dostane soupeře pod tlak a pak dělá chyby každý," odhaduje Kotrč. "A hlavně se musejí zaměřit na Radčenka. Jeho zkušenost a přehled tvrdí karvinskou herní muziku."