HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
čt 18.4.2002 | Zdroj: iDnes.cz

Vymalováno i uklizeno za čtvrt hodiny

Suverénně včera vykročili házenkáři Karviné za třetím mistrovským titulem v řadě.

V prvním utkání finálové série s převahou a zcela zaslouženě zdolali Frýdek-Místek. Zejména v prvém poločase předvedli špičkový výkon a svého soupeře smetli.Frýdek-Místek dobře začal, ale najednou se jeho stroj úplně zasekl. Obrana se zhroutila, v útoku odešla střelba a Karviná měla příležitost v obrovském tempu předvést svůj bohatý házenkářský rejstřík. Ve druhé půli se hostům podařilo už s méně agresivními domácími držet krok a v některých pasážích se jim přiblížili na osm gólů. O vítězi však ani na chvíli nebylo pochyb.

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ PASÁŽ: Mezi 6. a 21. minutou Karviná koncertovala, vyhrála ji 14:2, přičemž střeleckou hvězdou v ní byl K. Heinz spolu s Farářem. Za čtvrt hodiny bylo vymalováno i uklizeno! Hosté neproměnili nejméně pět vyložených šancí.

NEJLEPŠÍ HRÁČI ZÁPASU: Kamil Heinz, Roman Farář, Luděk Drobek.

NÁZOR HVĚZDY: "V prvním poločase jsme měli super obranu, která skvěle blokovala střelecké pokusy Frýdku a posbírala mu spoustu balonů. Rovněž Martin Galia chytal výborně. A to byl základ, že jsme je rozdrtili rychlým útokem." Karvinský hráč KAMIL HEINZ.