HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
čt 18.4.2002 | Zdroj: iDnes.cz

1.finále o mistra ČR na internetu

Podívejte se jak bylo komentováno první finálové utkání na serveru www.idnes.cz. I dnešní druhé finálové utkání bude na tomto serveru komentovat Miroslav Najdek.



Interliga házenkářů, 1. finále Karviná - Frýdek-Místek

Utkání komentuje Miroslav Najdek

Sestavy Karviná: Slabý, Galia - Brůna, Konečný, Heinz Kamil, Titkov, Farář, Laclavik, Drobek, Vašek, Radčenko, Heinz Tomáš, Toms. br>
Frýdek-Místek: Meluš, Kulhánek - Adamčík Tomáš, Sklenák, Kraus, Valo, Kovář, Berka, Kejval, Krahulík, Štefan, Vaško.

Oba celky se střetnou o český titul už potřetí v řadě, v obou předchozích případech byla úspěšnější Karviná. V hale v Karviné, která je naplněna k prasknutí, panuje bouřlivá atmosféra a nažhavení diváci už netrpělivě čekají na úvodní hvizd rozhodčích.

1. Utkání začalo. Výhodu výhozu má Frýdek-Místek.

3. - 2:2 Karviná se zásluhou K. Heinze a Radčenka dvakrát ujala vedení, ale slovenský kanonýr Valo ve službách Frýdku-Místku dvakrát vyrovnal.

7. - 4:4 Karvinským nevycházely postupné útoky a z rychlých brejků je dvakrát ztrestal Štefan. Za domácí odpověděl dvěma brankami Kamil Heinz.

10. - 8:4 Favorizovaný Baník se dostal do brankového trháku. Nejprve se z křídla prosadil Vašek, pak skórovali Farář, K. Heinz a Drobek. Frýdku se proti pevné obraně soupeře nedaří, a navíc musí hlídat ve velké pohodě hrajícího střelce Kamila Heinze.

13. - 10:5 Hostům se sice podařilo po krásné kombinaci na brankovišti Štefanem snížit, ale vzápětí Karviná udeřila jako blesk a zásluhou gólů K. Heinze a Vaška zvýšila náskok.

14. - 10:5 Frýdecko-místecký kouč Trtík si vzal oddechový čas.

15. - 13:6 Karviná hraje v obrovské euforii, daří se jí rychlé protútoky a v obraně působí skvěle. Nejprve se trefil Farář, pak sice kontroval Berka, ale vzápětí proměnil sedmičku specialista Konečný, a poté znovu mířil do černého Farář.

18. - 14:6 Náskok domácích navýšil dirigent Radčenko. Rozlet Karviné pak zabrzdil Drobek, který fauloval v obraně, dostal dvouminutový trest a Frýdek tak hraje přesilovku.

20. - 15:6 Frýdek-Místek se neprosadil ani v přesilovce. Rozehrávač Radegastu Kovář navíc neproměnil sedmičku, kterou zlikvidoval výborně chytající góman Galia. Na druhé straně naopak skóroval K. Heinz.

23. - 17:8 Konečný bezpečně zužitkoval další sedmimetrový hod. Kovář se potom prosadil na brankovišti a další branku Frýdku přidal Štefan do prázdné branky, když se Galia nestačil vrátit. Za Karvinou zaznamenal svůj první gól křídelník Laclavik.

26. - 19:9 Z křídla se trefil Vašek, vzápětí ze spojky Drobek. Náskok domácích snížil Berka. Karviná bude hrát po vyloučení T. Adamčíka první přesilovou hru.

28. - 21:11 V přesilovce uspěla obě mužstva jedinkrát. Nejprve mířil přesně hostující Vaško, najehož branku odpověděl Drobek, který už při hře v plném počtu připojil do střeleckých další zásek. Po 26. minutách znovu skóroval Valo.

30. - 22:11 Poslední gól v první půli si připsal ránou z brankoviště Farář. Pak byl vyloučen Berka a Frýdek měl jestě v poslední vteřině výhodu devítky, na kterou se odhodlal brankář Meluš. Kolega v brance Karviné Galia, jenž měl v prvním dějství hned deset úspěšných zákroků, jeho pokus vytlačil mimo tyče. Naopak brankářům Frýdku-Místku se nedařilo, uspěli jen čtyřikrát.

31. - 22:11 Začal druhý poločas.

31. - 23:11 Hned při prvním útoku se na křídle uvolnil Vašek, který lehkým obloučkem přehodil vysokého gólmana Meluše.

34. - 24:12 Konečný proměnil i svou třetí sedmičku, až napočtvrté nebyl úspěšný, když jeho střelu vystihl Meluš. Za Frýdek-Místek snižoval Kraus, jenž si z křídla seběhl na místo pivota.

36. - 24:13 Farář fauloval při střelbě na brankovišti Krause, byl vyloučen a Berka následnou sedmičku s přehledem dal.

38. - 24:15 Frýdku se daří snižovat hrozivý náskok Karviné. Střelci posledních okamžiků jsou Kraus, který zužitkoval brejk a Berka, jenž však vzápětí ze sedmičky netrefil branku.

42. - 25:17 Oba týmy chybovaly v útoku, takže branky nepřibývaly. Nejprve se trefil karvinský Drobek, pak kontrovali Štefan a Kraus.

45. - 27:17 Karviná opět vede o deset gólu, o což se přičinili Farář, který se prosadil na brankovišti a Vašek, jenž unikl po křídle.

47. - 29:18 Postupně se do listiny střelců zapsali Drobek, Štefan a karvinský T. Heinz, který se spolu s Brůnou objevil na palubovce až v průběhu druhé půle. Domácí už se věnují exhibičním kouskům.

49. - 29:20 Frýdek se nevzdává, svou první branku si připsal Sklenák, a poté Valo proměnil sedmimetrový hod.

52. - 31:20 Třicátou branku Baníku zaznamenal T. Heinz, odpověděl Valo střelou z dálky. Brůna však vzápětí opět Frýdek rozesmutnil.

54. - 31:22 Při sérii vyloučení Valo promarnil další příležitost ke kosmetické úpravě skóre, když ze sedmičky orazítkoval jen tyč. Pak napřáhl z devíti metrů Berka a nemýlil se.

56. - 33:24 Skóre měnili jen dva hráči. Za Karvinou Radčenko a za soupeře Sklenák.

59. - 34:25 Z devíti metrů se nádherně trefil Brůna, vzápětí snižoval ze sedmičky Berka. Karvinští diváci vestoje aplaudují svým miláčkům a děkují za předvedený výkon i za vítězství.

60. - 34:25 Konečný stav zápasu.

60. - 34:25 Utkání skončilo jasným vítězstvím domácích, kteří se ve finálové sérii ujali vedení 1:0. V pořadí druhý duel se hraje v Karviné ve čtvrtek v 17.30 a jeho průběh můžete opět sledovat v on line přenosu.

BANÍK KARVINÁ - FRÝDEK-MÍSTEK 34:25 (22:11)