HCB Karviná
Zápasy
pá 19.4.2002 |

Karviná vede ve finále už 2:0

Zápasové menu

I ve druhém finálovém utkání o titul mistra ČR vyhrála Karviná a vykročila rázně za obhajobou titulu. Třetí utkání se hraje ve Frýdku-Místku ve středu 24.4.2002 v 17.00 hodin.

Ve druhém finále o titul mista ČR se ukázalo, že toto utkání bude mít úplně jiný průběh než první utkání. A to se v plnosti projevilo. V obou sestavách se objevily jiné tváře a i herní taktika obou družstev byla trochu odlišná. Za Karvinou nastoupil od úvodních minut levoruký Toms, v sestavě F.Místku naopak chyběli Štefan a Kovář a v brance se objevil Adamčík.Úvod utkání byl podobný tomu prvnímu,kdy se Karviná pomaleji rojížděla a F.Místek ještě v deváté minutě vedl 6:5. Pak se ale karvinský stroj opět rozjel na plné obrátky a domácí opět otočili skóre ve svůj prospěch a v osmnácté minutě vedli už 11:7. Trenér Trtík si vybral minutový time out, ale ani ten nepomohl hostům zmírnit nápor domácího týmu, ve kterém zářil Kamil Heinz. I když hostující brankář Adamčík, který střídal nevýrazného Meluše, zářil v brance hostí, nezabránil poločaovému vedení Karviné o tři branky 18:15. Ve druhém poločase se v sestavě Karviné objevili zatím odpočívající Vašek, Laclavik a Galia a Karviná postupně zvyšovala svůj náskok až na sedm gólů. I když byl ve dvanácté minutě druhé půle vyloučen na červenou kartu za tři dvouminutové tresty kapitán domácích a pilíř obrany Roman Farář, Karviná stále udržovala od Frýdku-Místku několikabrankový odstup. Osm minut před koncem vedla Karviná o sedm branek 31:24 a zdálo se být rozhodnuto. Za tohoto stavu byl ale za faul přímo vyloučen mozek Karviné Saša Radčenko, kterého výborně osobně po celé utkání bránil hostující Kraus a rázem byla síla Karviné otupena. Frýdek-Místek začal nebezpečně snižovat a dvě minuty před koncem utkání vedla Karviná už jen o jednu branku 31:30. Do konce utkání chyběly dvě minuty. Za tohoto dramatického stavu vzal odpovědnost na sebe Kamil Heinz, který odehrál výborné utkání a vsítil 32. branku Karviné. Frýdek-Místek se už v útoku nezmohl na snížení skóre a výborně chytající Martin Galia kryl dvě nebezpečné střely a Karviná uhájila toto dvoubrankové vedení a zaslouženě i v tomto druhém finálovém utkání vyhrála a vede ve finálové sérii už 2:0. Třetí utkání se hraje ve Frýdku-Místku ve středu 24.4.2002 od 17.00 hodin.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Hargaš (Karviná): Bylo mi jasné, že ve druhém utkání zkusí F.Místek na nás něco jiného a to se i potrdilo. Pokud by hrál totiž stejně jako ve středu, byl by asi vývoj i tohoto utkání podobný. Osobní bránění Radčenka bylo pro nás nepříjemné a i když jsme na tuto variantu herně připraveni, Saša se nedokázal s touto herní situací vyrovnat. Navíc po vyloučení Faráře a právě Radčenka jsme dobrý náskok prohospodařili a celé utkání tak zdramatizovali. Myslím si, že si ale divák přišel na své, protože výhry rozdílem třídy jej nebaví a mají rádi zápletku a drama a to jsme dnes oba týmy předvedly a pro nás to dopadlo dobře a vedeme v sérii 2:0. Musím opět pochválit Kamila Heinze a brankáře Galiu,kteří v klíčových okamžicích družstvo podrželi. Celému družstvu pak patří můj dík za kolektivní sílu a psychickou odolnost a děkuji i divákům za skvělou kulisu ve zlomových okamžicích.

Trtík (F.Místek): Gratuluji domácím k dnešnímu druhému vítězství. Byl to vynikající zápas obou družstev a myslím si, že i kvalitnější, než včera. Aspoň z naší strany. Dokázali jsme, že nejsme špatný tým a uděláme vše pro to, abychom se do Karviné ještě podívali. Věřím, že nás příjde v domácím prostředí podpořit silné divácké zázemí a už se na, doufám dvě utkání ve F.Místku, moc těším.