HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
pá 19.4.2002 | Zdroj: iDnes.cz

Házenkářské finále na internetu

I druhé finálové utkání jste mohli sledovat na serveru www.idnes.cz. Zde je jeho průběh jak ho komentoval Miroslav Najdek.

Sestavy Karviná: Slabý, Galia - Brůna, Heinz Kamil, Titkov, Farář, Laclavik, Drobek, Vašek, Radčenko, Heinz Tomáš, Toms.

Frýdek-Místek: Meluš, Adamčík Milan - Adamčík Tomáš, Lukeš, Kraus, Valo, Veselý, Berka, Kejval, Krahulík, Szegény, Vaško.

Zatímco v sestavě Karviné došlo oproti včerejšímu zápasu k jediné změně, když Konečného nahradil Toms, Frýdek-Místek se musí vyrovnat s citelnými zásahy do vyvolené dvanáctky. Především schází Kovář, jenž delší dobu laboruje se zraněným ramenem a chybí reprezentační pivot Štefan, jemuž stop vystavil výron kotníku. Brankáře Kulhánka nahradil Milan Adamčík, Sklenáka na křídle Lukeš a hrát budou ještě Szegény a Veselý.

1. - 0:0 Utkání začalo, výhodu výhozu má Frýdek-Místek. 1. - 0:0 V první akci zápasu přišel Berka míč, ale karvinský K. Heinz vzápětí střílel vedle.

2. - 1:1 Frýdek dostal do vedení ránou z dálky Valo, za domácí odpověděl K. Heinz. Hostující křídelník Kraus hlídá osobně karvinského dirigenta Radčenka.

5. - 2:3 Karviná šla do vedení zásluhou Drobka, na jehož střelu si Meluš sáhl. Vzápětí se však nechal vystřídat druhým brankářem M. Adamčíkem. Frýdek srovnal Berkou a pak se ještě z křídla trefil Veselý.

7. - 3:4 Baník srovnal skóre Farářem, ale na druhé straně se Berka nemýlil ze sedmimetrového hodu.

9. - 5:6 Karviná stále dotahuje náskok soupeře. Nejprve vyrovnal K. Heinz, na jehož úspěch ale odpověděl krásnou bombou do šibenice Valo. Pak srovnal náskok soupeře ze sedmičky Titkov, jenomže poté se na brankovišti prosadil Berka, na jehož pokus byl gólman Slabý krátký.

12. - 8:6 Domácí bleskově otočili vývoj střetnutí. Nejprve se nad všechny hráče vznesl K. Heinz a nemýlil se. Pak si k křídla naskočil Toms a třetí gól přidal Drobek. Na druhé straně nastřelil Valo jen tyč.

16. - 10:7 Berkovi si podařilo podstřelit karvinskou obranu a snížit na 7:8, jenomže pak byl vyloučen Szegény a favorit přesilovku zužitkoval brankami Tomse a K. Heinze.

18. - 11:7 Kamil Heinz pokračuje ve svém velkolepém představení. Do listiny střelců si připsal další gól a trenér Frýdku Trtík si vzal oddechový čas.

21. - 13:9 Frýdek-Místek zásluhou Veselého snížil. Pak byli po vzájemném souboji vyloučeni Farář a T. Adamčík. Tato situace vyhovovala T. Heinzovi, který dvakrát utekl a rychlé brejky proměnil. Na druhé straně odpověděl další křídelník Veselý.

24. - 14:10 Už podruhé byl vyloučen Farář a Frýdek zužitkoval početní převahu brankou Krause. Pak házel Titkov sedmičku, ale brankář M. Adamčík jeho střelu vystihl a vyrazil. Karvinští se přesto dočkali 14. gólu, když se z brankoviště nemýlil Drobek.

27. - 16:14 Ve 25. minutě Veselý nezaváhal ze sedmičky, jenomže neudržitelný K. Heinz zvýšil na 15:11. Vzápětí se na brankovišti prosadil frýdecký Krahulík a pak byl vyloučen. Radčenko tak ztratil osobního hlídače a připsal si svůj první gól v utkání. V oslabení všem utekl Berka a snížil a potom se ještě brankou blýskl Lukeš.

30. - 18:15 Karvinskou obranu překvapil střelou z devítky Szegény. Ale na tříbrankový rozdíl upravili K. Heinz a ze sedmičky Titkov.

30. - 18:15 Skončil první poločas. Utkání není tak divoké jako včera, oba týmy spíš praktikují postupný útok na připravené obrany. Frýdeckomístecký Kraus se od rozehrávače Radčenka nehne, což tupí útočnou sílu Karviné. Probíhá přestávka.

31. - 18:15 Začalo druhé dějství.

31. - 18:16 První karvinskou střelu Faráře zastavilo břevno. V brance domácích se stejně jako včera brankáři prostřídali a nastoupil Galia, kterého ihned prostřelil Kraus.

34. - 21:17 Karvinští využili přesilovku, na brankovišti fauloval Veselý, byl vyloučen a sedmičku bezpečně proměnil Titkov. Pak se z rychlého protiútoku prosadil Vašek, kontroval Berka. 21. gól přidal z postu pivota Titkov.

36. - 22:18 Berka je při střelecké chuti a snížil, soupeř však odpověděl brankou Laclavika z křídla. Poté hosté špatně střídali a hrají znovu v oslabení.

38: - 24:19 V početní převaze se Baníku příliš nedařilo, z křídla se prosadil jen Vašek a Galia ještě likvidoval brejk Szegényho. Pak už nestačil na střelu T. Adamčíka z křídla, na jeho gól však z trháku odpověděl Laclavik.

41. - 26:20 Oběma mužstvům se nedařilo prosadit se středem, dobře chytali brankáři. Brankovou proluku ukončil z křídla Vašek, na druhé straně se dělovkou trefil Valo. Pak fauloval na brankovišti Kraus, byl vyloučen a nařízenou sedmičku Titkov dal.

44. - 27:20 Po třetím dvouminutovém trestu byl do konce utkání vyloučen domácí kapitán Farář. Zaskvěl se Galia, který zneškodnil dvě střely Vala a potom Vašek opět utekl po křídle a dalším obloučkem pokořil gólmana M. Adamčíka. Ve 44. minutě pálil Berka ze sedmičky jen do nohou Galii.

47. - 28:23 Zaskvěl se brankář M. Adamčík, který zlikvidoval tři těžké střely domácích a Frýdek snížil Krausem a dvěma úspěchy Vala. Karvinští se přece jen dočkali, když se mezi střelce opět zapsal K. Heinz.

50. - 30:24 Frýdek měl výhodu přesilovky po vyloučení Drobka, ale Vala vychytal Galia a Veselému pískli přešlap, takže Brůna zvýšil na 29:23. Pak se na druhé straně trefil Kraus, Vašek byl po faulu na něj vyloučen a Frýdek měl minutu výhodu přesilové hry 6:4. Přesto utekl Radčenko a vstřelil 30. gól Karviné.

52. - 31:24 Třetím vyloučeným hráčem Karviné ve třech minutách se stal Laclavik, jenomže Frýdku nepomohla ke gólu ani sedmička Veselého, jenž trefil tyč. K. Heinz se navíc dostal do rychlého brejku, proměnil ho a kouč Frýdku Trtík si vzal time out.

54. - 31:26 Hosté se snaží zdramatizovat zápas a snížili zásluhou Berky a Veselého. Karviná navíc přišla o Radčenka, který na polovině hřiště zbytečně fauloval Krahulíka a dostal červenou kratu.

57. - 31:29 Frýdek-Místek využil přesilovku, když se z brejku a chytrým obloučkem dvakrát blýskl Veselý. Famozně chytá M. Adamčík a Krahulík se navíc prosadil z pivota.

59. - 32:30 Až na rozdíl jediného gólu snížili hosté zásluhou Karuse. Karvinou na chvíli spasil K. Heinz, který dal branku, a navíc byl při střelbě faulován T. Adamčíkem, který po třetím vyloučení dostal červenou kartu.

60. - 32:30 V dramatickém závěru měla obě družetva šance, ale zachytali brankáři. Skóre už se do konce nezměnilo.

60. - 32:30 Utkání skončilo.

Po dramatickém průběhu se házenkáři Karviné dočkali ve druhém utkání série o český titul druhého vítězství. Baníku stačí k zisku třetího primátu českého šampiona v řadě jediná výhra, kterou může získat ve středu ve Frýdku-Místku. I třetí finálový duel můžete sledovat v on line přenosu.