HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 23.4.2002 | Zdroj: iDnes.cz

Finálová série ve středu neskončí, je přesvědčen kouč Trtík

Tajný recept kouče Trtíka má vzkřísit skomírající naděje házenkářů Frýdku-Místku na zisk českého titulu.

Frýdek v sérii na tří vítězství prohrává s Karvinou 0:2 na zápasy a Baník může o obhajobě titulu rozhodnout už ve středu na půdě svého finálového rivala, kde se od 17.00 hodin hraje třetí utkání. "Zatím na titul nemyslíme. Je před námi jen zápas, který chceme za každou cenu dobře zvládnout," řekl sekretář klubu Libor Kulig. Karvinské bude v šestitisícovém kotli tradičně podporovat početná skupina příznivců. Fanoušci zatím naplnili sedm autobusů, které pro ně klub do Frýdku-Místku vypravil úplně zdarma.

Radegast si konec série ve třech zápasech nepřipouští. Druhé poločasy obou zahajovacích duelů prý ukázaly, kde by mohl být protivník zranitelný. "Hlavně druhý zápas naznačil, že pokud se hráči drží taktiky, dá se Karviná přehrát. Detaily si z pochopitelných důvodů nechám pro sebe," řekl frýdecko-místecký trenér Rastislav Trtík.

Ten věří, že v silách mužstva je splnit dílčí cíl a vrátit se minimálně k pátému rozhodujícímu zápasu do Karviné. "Nejen to. Dokonce si myslím, že máme na to Karvinou třikrát v řadě porazit. Hráči se však musejí držet pokynů a nedělat zbytečné chyby," upozornil Trtík.

Oba týmy před pokračováním bitvy limituje zdravotní stav. Hůře je na tom Frýdek, který se musí obejít bez zraněné střední spojky Kováře a ohrožen je i start Štefana. Drobné šrámy léčili také karvinští Kamil Heinz, Vašek a Laclavik, ale žádný z nich by ve středu na hřišti neměl chybět.