HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
st 24.4.2002 | Zdroj: iDnes.cz

Valo: Chceme se vrátit do Karviné

Slovenský kanonýr spoléhá na týmovou práci

Házenkáři Baníku Karviná mohou ve středu slavit třetí mistrovský titul v řadě. Ve Frýdku-Místku se od 17 hodin hraje třetí díl finálové série, Karviná vede 2:0 na zápasy. Domácí Radegast však věří, že je šestitisícový kotel Víceúčelové haly požene k vítězství. "Karviná je psychicky nahoře, ale ještě budeme bojovat, pořád máme na titul šanci," říká Daniel Valo z Frýdku-Místku.

Stále věříte, že se dá série otočit?

V Karviné jsme chtěli jednou vyhrát, výchozí pozice pro domácí zápasy by byla lepší. Ale pořád věříme. Hrajeme doma, chceme se do Karviné vrátit k pátému zápasu.

Druhý zápas v Karviné jste prohráli jen o dva góly, bojovalo se do posledních vteřin. Co vám chybělo k vítězství?

Třeba jen to, kdyby byl Saša Radčenko vyloučený o něco dřív. Bylo znát, jak moc Karviné chybí, i proto jsme smazali osmibrankovou ztrátu. Možná chybělo i trochu štěstí, jednu sedmičku zastavila tyčka. Hodně jsme otevřeli hru, vycházelo nám to, ale kousek chyběl. Škoda.

Nebudete v domácím prostředí pod větším psychickým tlakem?

Pokud Karviná prohraje, nic se neděje, má další šanci. My ne, musíme vyhrát. Ale finále nehrajeme poprvé, budeme hrát pro lidi. Věřím, že doma dvakrát vyhrajeme.

Je to proti silné Karviné vůbec možné? Dvakrát za sebou neprohrála už roky...

Všechno je možné. Musíme zlepšit úspěšnost střelby a uhlídat rychlé karvinské útoky. V tom je její největší síla. Rychlé brejky nebo protiútoky z druhé vlny jsou smrtící. To dělá z Karviné tak silný tým.

Jaký jste měli po úvodních zápasech program?

Trenér nám dal dva dny volno, ale doporučil nám alespoň nějaký pohyb. V neděli jsme začali znovu trénovat, dneska nás čeká video a taktická příprava.

Před zraněním jste měl průměr 8 branek na zápas, teď se na góly viditelně víc natrápíte. Je to tak?

Výpadek byl velký, chybí dynamika, herní kondice. Střelba není tak razantní, míče nelétají tam, kam chci. Důležitá je ale týmová práce. Klidně nemusím dát ani gól, hlavně když Karvinou porazíme.