HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
po 20.5.2002 | Hirovský Milan

Triumfální jízda vítězů

Karviná po zisku titulu a výhře v HIL, získala i třetí trofej-Český pohár. Stalo se tak v Brně a tak zpáteční jízda do Karviné připomínala triumfální jízdu vítězných gladiátorů po vyhrané bitvě.

Po závěrečném hvizdu finále Českého poháru, kdy po jednoznačné výhře a místy exhibici vyhrála Karviná nad F.Místkem 38:23, došlo ke slavnostnímu předání poháru za vítězství v Českém poháru. Putovní pohár, který se tímto třetím vítězstvím v řadě stává natrvalo majetkem HCB Karviná, spolu s pohárem pro vítěze, předal kapitánovi Karviné Romanu Farářovi hejtman Jihomoravského kraje Stanislav Juránek.

Kapitán spolu s vedoucím družstva Liborem Kuligem naplnili vítězný pohár šampaňským a všichni hráči rádi doplnili ztracené tekutiny. Ostatně tekutiny doplňovali i před finálovým utkáním, kdy večer navštívili několik brněnských hospůdek a společně nejen probírali taktiku na finálový zápas, ale i patřičně hodnotili dosavadní úspěchy. Ostatně trenér Hargaš jim k tomu dal nepřímo "požehnání" ve formě nestanovené večerky s malým upozorněním, že finále by mělo být důstojným vyvrcholením tolik úspěšné sezóny. A ono opravdu bylo.

Jakmile se pohár vítězů vyprázdnil, hráči spolu s vedením družstva se přesunuli do šatny, kde nemohly chybět k oslavě vítězství vítězné doutníky. Funkcionáři Brna se zachovali opravdu královsky a pozvali všechny hráče na připravený raut, kterým samozdřejmě nikdo z přítomných nepohrdl.

Zhruba po půl hodině nasedla celá výprava do aut (2 x Ford Galaxy a Mercedes Viano) a vyrazila směr Karviná. Samozdřejmě se počítalo s několika zastávkami, protože tekutin není nikdy dost a pitný režim je třeba dodržovat i po zápase. Na dálnici ve směru na Olomouc jsme dojeli autous s hráči F.Místku a troubením a máváním jim jasně dávali najevo, kdo je králem české házené. Po malé zastávce u Motorestu Na peci u Prostějova jsme pokračovali dál a v Olomouci se připojili opět k autobusu F.Místku. Za Olomoucí jsme znovu troubením a máváním doprovázeli jejich autobus.

Padlo poslední rozhodnutí k zastávce na vítězný oběd a to v Motorestu U Čendy u benziny Shell za Olomoucí. Auta jsme zaparkovali na parkovišti podél cesty a v hlavách se zrodil další plán.

Pojďme pozdravit frýdecký autobus mexickými vlnami. A tak se i stalo. Hráči spolu s vedením družstva se seřadili podél cesty,chytli se za ruce a čekali na průjezd frýdeckého autobusu. Uběhla sotva minuta a frýdecký projíždějící autobus zdravila celá Karviná s pohárem v ruce a několik mexických vln umocnilo vynikající náladu v toto nedělní vítězné odpoledne. Pak jsme se odebrali na oběd do zmíněného motorestu.

Do Karviné dorazila celá kolona aut někdy kolem půl sedmé večer. Ztichlá nedělní Karviná v poklidu uvítala karvinské házenkáře, kteří již tři roky kralují všem soutěžím v rámci České republiky včetně mezinárodní soutěže HIL. A nutno dodat, že i v Evropě ukázali, že jsou silným družstvem a pokud zůstane toto družstvo pohromadě a bude vhodně nepatrně doplněno vhodnými typy, může se snad Karviná v blízké budoucnosti těšit na velký karvinský házenkářský zážitek ve formě výrazné prezentace města Karviná a celého regionu prostřednictvím nejkvalitnější házenkářské výkladní skříně v celé České republice-prostřednictvím klubu házené HCB Karviná.

Jsem rád, že jsem mohl být při tom a děkuji všem zúčastněným, kteří mi umožnili zažít a absolvovat triumfální jízdu mistrů-házenkářských gladiátorů z Karviné.