HCB Karviná
Reprezentace
út 2.7.2002 | Zdroj: iDnes.cz

Národní tým házenkářů povede zřejmě Trtík

Dosavadní trenér Haber rezignoval z osobních důvodů

Trenér reprezentačního týmu házenkářů Vladimír Haber rezignoval. Kandidátem číslo jedna na uvolněný post je Rastislav Trtík, který v domácí lize dovedl Frýdek-Místek čtyřikrát za sebou ke stříbrným medailím. „Trenér Haber nabídl svou funkci sám, výkonný výbor svazu jeho rezignaci přijal,“ potvrdil předseda házenkářského svazu Jaroslav Chvalný.

„Hned jsme se také rozhodli, že na trenérský post nebudeme vypisovat konkurz. Měli jsme vytipovaný okruh kandidátů, jako prvnímu jsme funkci nabídli Rastislavu Trtíkovi.“

Vladimír Haber dovedl začátkem roku český tým k osmému místu na mistrovství Evropy ve Švédsku. Po sérii zklamání a nepodařených kvalifikací to byl úspěch. Ovšem bezprostředně poté se reprezentace nedokázala probít na mistrovství světa. Kvalifikace se silným Chorvatskem skončila ostudou.

„S předsedou svazu jsem se dohodl, že nebudu rozebírat, co mě k rezignaci vedlo, takže řeknu jen to, že to byly osobní důvody,“ reagoval Haber, který dál zůstává trenérem Dukly Praha.

Horký kandidát na reprezentační křeslo Trtík se zatím oficiálně nevyjádřil, je na dovolené. „Předběžně jsem s ním mluvil a on mi předběžně řekl, že by to pro něj byla čest a že o tom bude vážně uvažovat,“ informoval předseda svazu Chvalný. „Až se vrátí z dovolené, budeme jednat konkrétně.“