HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 9.7.2002 | Libor Kulig

Karviná začala přípravu

V pondělí 8.července se karvinští házenkáři sešli na prvním tréninku před novou sezónou.

Po skoro měsíční zasloužené dovolené se hráči spolu s trenérem Hargašem a vedením klubu sešli v 17.00 hodin na prvním tréninku v nové sezóně 2002/2003. Opálené tváře a úsměvy hráčů dávaly ve známost, že dovolenou strávila velká většina hráčů v kruhu svých blízkých ve velmi příjemné atmosféře. Trenér Hargaš přivítal celé družstvo, které oproti loňské sezóně doposud nepoznalo podstatnou změnu a tak tolik úspěšný kolektiv posledních tří let začal trénovat ve skoro stejné sestavě jako se rozešel po skončení sezóny minulé v červnu.

To jak se do začátku soutěže změní či nezmění karvinský kádr, bude záležet na jednání vedení klubu s patnery a sponzory. Tato jednání intenzivně probíhají takřka denně, ale stále si na výsledek těchto jednání budeme muset ještě nějáký čas počkat. Jak řekl manažer klubu Ing. Pelech, házená v Karviné nekončí, to je holý nesmysl. Bude jen záležet na tom, zda výrazně pronikneme v Evropě či zda budeme "pouze" kvalitně hrát HILku. Cíl pro novou sezónu je zcela jasný a to vybojovat si znovu účast v Lize mistrů, což zaručuje pouze zisk titulu mistra ČR. Tím je jasně nastíněn cíl klubu pro novou sezónu.

Po krátkém úvodním přivítání začal celý kolektiv trénovat. Od úterka čeká družstvo každodenní trojfázový trénink. Koncem měsíce července by mělo družstvo absolvovat výcvikový tábor a měsíc srpen bude již zaměřen kromě získávání kondice i na herní přípravu. Karviná sehraje celou řadu přípravných utkání a o těch v Karviné vás budeme na našich stránkách pravidelně informovat.

HILka začíná o víkendu 24.-25.8.2002. Dodnes ale není jasné, který klub po nepřihlášení se Plzně bude dvanáctým účastníkem HIL 2002/2003. A právě s tímto soupeřem, který je k dnešnímu dni stále neznámý, by se měla Karviná utkat v 1.kole v neděli 25.8.2002 od 10.30 hodin v Karviné.

Je docela možné, že HILka se bude hrát pouze s 11-ti účastníky a tím by Karviná měla v 1.kole HILky volno. Jak to všechno dopadne to je dnes stále velká naznámá a i o této skutečnosti vás budeme na našich stránkách informovat.

Hráči již začali naplno přípravu a věřte, že nebude vůbec lehká. Trenér Hargaš se nechal slyšet, že to bude ta nejkvalitnější a nejnáročnější příprava na sezónu za jeho působení v Karviné. On sám pak spolu s kádrem i vedním klubu očekává, že i sezóna bude tou nejkalitnější v dosavadní historii karvinské házené.

Nezbývá než popřát hráčům pevné zdraví a chuť se poprat o to být nejlepším. Ta nikomu v Karviné nechybí, vždyť nejlepší jsme již tři roky a snad to ještě nějáký ten rok vydrží.

Pokud budete mít prostor i na textovou podporu hráčů, klidně se vyjádřete v diskusním fóru. Celá řada hráčů již využívá služeb internetu u sebe doma a vcelku pravidelně tyto stránky čte. Taková morální, textová podpora hodně potěší a mnohdy pomůže získat i novou chuť do trénování po velice náročném tréninku.