HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
so 24.8.2002 | Libor Kulig

Karvina ve finale

Hazenkari Karvine postoupili na turnaji v Meranu po dvou vyhrach do finale.

V patecnim utkani porazili domaci hazenkare HC Merano 36:26. V celem utkani nebylo pochyb, ze karvinska hazena slavi nekolik sezon po sobe uspechy nejen v Ceske republice, ale i v zahranici. A Italove to dobre vedeli. od zacatku utkani delali chyby, ktere karvinsti trestali jejich silnou zbrani, rychlymi protiutoky. Karvina v uvodnim utkani turnaje vyhrala zcela zasluzene.

Ve druhem utkani v sobotu na nas cekal klub ze Svycarska Gashopers Zurich. Svycari jiz byli opoznani lepsim tymem, ale karvinaci byli pri chuti a jiz v prvnim polocase si vypracovali osmibrankove vedeni, ktere udrzovali i ve druhem polocase a i v tomto utkani tak mohli zazit radost z vitezstvi.Tentokrat 35:26.

V nedelnim finale ve 14.00 hodin na sebe narazi dosud neporazene celky a sice nasi hazenkari Karvine a hazenkari madarskeho Dunaferu. Madarske druzstvo jsme videli hrat ve dvou utkanich a je to predstavitel typicke madarske hazene. Vysoci urostli hraci s dobrou kondici a dobrou technikou. Navic zde hraje i nekolik cizincu. Vsichni hraci se jiz na finale tesi.

Dnes odpoledne meli karvinsti hazenkari dostatek volna, ktere stravili prochazkou po nadhernem starobylem meste Merano a cast druzstva vyuzila i mistniho krasneho koupaliste s prijemne stravenemu odpoledni.

Ihned po zitrejsim finale odjizdi cela vyprava do rakouskeho Linze, kde zustava do pondeli a utka se zde s prednim rakouskym druzstvm ASKO Linz. Vyprava se pak ihned po tkani vraci do Karvine kam by mela dorazit v pondeli v noci.

Vsichni hraci i realizacni tym se jiz tesi domu a veri ze tak jak se dari nam zde v Italii tak se dari i domacim druzstvum na turnaji v Karvine Handball Karvina Cup.