HCB Karviná
Rozhovory
st 28.8.2002 | Hirovský Milan

Rekordní účast na turnaji Karviná Handball Cup 2002

Již devátý ročník jednoho z největších mezinárodních mládežnických turnajů v házené, Karviná Handball Cup, proběhl v termínu 22.-24. srpna ve pěti městech severomoravského regionu.

Kromě Karviné, Havířova, Orlové a Třince se v letošním roce hrálo i v Českém Těšíně. Vedle tradičních účastníků ze Slovenska, Polska, Litvy a České republiky, přijíždějí každoročně do Karviné družstva z celé střední Evropy. Z letošních zástupců to byly např. týmy RK Polet Stančič a RK Zadar z Chorvatska, italský Gaeta 84 Cus Cassino a ŽRK Celje ze Slovinska. Poprvé měla na turnaji zastoupení estonská házená, a to hned v počtu sedmi týmů.

Ve čtvrtek a pátek se hrály zápasy ve skupinách, v sobotu byla na pořadu utkání o umístění.

Během tří dnů bylo v devíti věkových kategoriích sehráno téměř 500 utkání. Účast 124 družstev je ze všech dosavadních ročníků nejpočetnější.

Turnaj byl zahájen ve čtvrtek slavnostním průvodem od házenkářské haly do amfiteátru letního kina, kde následně vypukl velkolepý ohňostroj. V sobotu v amfiteátru proběhlo slavnostní zakončení turnaje s předáním cen nejlepším družstvům v každé kategorii a vyhlášením Miss a Misáka turnaje.

Nejúspěšnějšími dívčími družstvy se staly Slávia Sereď a slovinské ŽRK Celje. Oba týmy získaly jedno první a jedno druhé místo. V chlapecké kategorii se dařilo slovenským týmům, které skončily dvakrát na prvním (1. MHK Košice, MŠK Povážská Bystrica) a dvakrát na druhém místě (SKP Bratislava, MŠK Povážská Bystrica).

Zahanbit se nedal ani domácí HCB Karviná s jedním prvním a třemi druhými místy.

Všechna zúčastněná družstva byla s organizací a průběhem turnaje spokojena a velká většina z nich již přislíbila účast v příštím jubilejním 10. ročníku turnaje, který se bude konat v termínu 20.-23.8.2003.