HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 3.9.2002 | iDnes

Jasnou prioritou Baníku je Liga mistrů

Junioři z Karviné potrápili vicemistra

Úřadující házenkářští mistři z Karviné dosud neukázali, jak silní v nové sezoně budou. V prvním kole Interligy měli volno, ve druhém hrála ve Frýdku-Místku záloha sestavená z mladíků. Prohrála, ale se ctí. K repríze finálových bitev z posledních tří sezon přivezl trenér Ivan Hargaš do Frýdku-Místku juniorku. Ze základního kádru na hřišti byli pouze Titkov, Laclavik a Konečný. „I do budoucna budeme kádr na ligu stavět tak, aby byl co nejširší,“ vysvětloval manažer Miroslav Pelech.

„Naší hlavní ambicí je Liga mistrů. Kdyby se nám někdo ze základu zranil, musí být další hráči připravení a vyzkoušení. V lize k tomu dostanou příležitost.“

Domácí tým nebyl v lehké pozici. Po příchodu nových hráčů se stále sehrává, karvinští dravci byli maximálně nabuzení. Neměli co ztratit, chtěli se ukázat. Na hřišti to bylo dlouho vidět. Ještě dvacet minut před koncem bylo skóre 16:16. Karvinská juniorka vyhrála poločas o dva góly.

Zkušený Andrej Titkov výborně dirigoval obranu, vysocí hráči zablokovali řadu střel. Navíc devatenáctiletý gólman Radek Krzyzecki předvedl sérii pěkných zákroků a přálo mu štěstí při tyčkách. V útoku z pravé i levé spojky řádil Pavel Horák. Poprvé v lize naskočil do hry rozehrávač Michal Mrózek (18 let) a velké šance se nelekl. Míče rozdával sebevědomě.

Házenkáři Frýdku-Místku pálili mimo, dlouho se trápil Daniel Valo. Trefoval tyčky a bloky. „Moc chtěl,“ pokrčil rameny trenér Rastislav Trtík. Tým držel skvělý gólman Radek Musil, blýsknul se i Michal Meluš, lapl obě sedmičky. Domácí se po přestávce chytili s přechodem na vysunutou obranu.

Karvinským mladíkům docházely síly, navíc se jim ve 36. minutě zranil nejlepší střelec Horák. „Karviná znovu ukázala, že má potenciál jako málokdo,“ uznal trenér Trtík. „Snad se jí v tom časem přiblížíme.“