HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
pá 6.9.2002 | Libor Kulig

Karviná hraje poprvé doma

Házenkáři Karviné se představí poprvé v nové sezóně v domácím prostředí.

V premiérovém utkání v sezóně 2002/2003 přivítají na své palubovce soupeře ze Slovenska, házenkáře ŠKP Bratislava. Utkání začíná v tradičním čase v 10.30 hopdin neděli 8.9.2002.

Bratislava se v této sezóně na severu Moravy již jednou představila a sice v prvním kole, kdy prohrála ve Frýdku-Místku pouze o pět branek 33:28. V minulém kole porazila Bratislava celkem bez problémů Nové Zámky 27:20.

Družstvo doznalo v nové sezóně některých změn. Hlavní změnou je ta, že klub začal trénovat trenér slovenské reprezentace Štefan Katušák. Další změnou pak je i to, že nejlepší kanonýr klubu i celé HIL v minulém ročníku Marian Tallo přestoupil do Považské Bystrice. Ten absolvoval i měsíční přípravu v Karviné, kdy bylo zájmem všech stran, aby přestoupil k nám. Nakonec z tohoto přestupu sešlo i když jsme do posledních doslova minut byli ujišťováni hráčem samotným i jeho manažerem, že chce hrát v Karviné. Museli jsme se s tím ale vyrovnat a teprve čas ukáže jaká to ztráta byla. Je docela možné, že nás to i naopak posílí.

Všichni hráči i celý klub se již na domácí premiérové utkání těší a věříme, že budeme mít i kvalitní diváckou podporu na kterou jsme v Karviné zvyklí.

Další utkání HIL hraje Karviná za týden 15.9.2002 od 10.30 hodin, kdy přivítáme u nás v Karviné nového účastníka HIL, házenkáře Farmakolu Prešov.