HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
ne 15.9.2002 | Libor Kulig

Předehrávka HIL Karviná-Frýdek-Místek

Ve středu 18.9.2002 od 17.30 hodin by se měla hrát předehrávka 13.kola HIL.

Jak to vlastně s touto předehrávkou bude a zda se opravdu bude hrát či nikoliv, to doposud nevíme.

Rozpisem soutěže HIL byly určeny pevné termíny předehrávek, vzhledem k účasti klubů v evropských pohárech. Z české strany se to týká pouze Karviné, protože ta jako jediná se do evropského poháru (Ligy mistrů) s českých klubů přihlásila. V rozpisu soutěže je napsáno, že pořádající klub zašle na vedení HIL a soupeři hlášenku o změně utkání, což jsme samozřejmě udělali. Navíc jsme požádali naše soupeře, aby nám tuto námi avizovanou změnu potvrdil. Takové změny řádných termínů na řádně, Rozpisem HIL, schválené předehrávky jsme provedli se šesti našimi soupeři. Důvodem těchto předehrávek je to, že pokud se Karviná probojuje do hlavní soutěže Ligy mistrů, což jsou boje ve skupinách, bylo záměrem vedení HIL, po odsouhlašení všech klubů, aby ten klub, který bude startovat v evropských pohárech, měl na tuto soutěž maximální možnost přípravy a koncentrace a nemusel v době těchto evropských pohárových utkání hrát i utkání HIL. Ač nám tyto změny již potvrdily kluby, se kterými hrajeme v pozdějších termínech (Bratislava, Allrisk), Frýdek-Místek do této chvíle tuto skutečnost nepotvrdil. I přesto, že jsme Frýdek-Místek požádali v hlášence o odpověď emailem se svým stanoviskem, doposud tak neučinil. Pouze na svých internetových stránkách se nejmenovaný dopisovatel vyjadřuje, že vedení klubu (Frýdek-Místek) s touto předehrávkou nesouhlasí.

Kontaktovali jsme proto vedení HIL a bylo nám sděleno, že se o této předehrávce bude jednat v pondělí 16.9.2002. Hlášenku o změně termínu jsme zaslali již 5.9.2002. Uznejte, že jednat o této změně dva dny před utkáním, zda se hrát bude či nikoliv je více než podivné.

Soutěžní úsek HIL se zabývá tím, zda trenér klubu byl či nebyl na tiskovce a následně trestá klub peněžitou pokutou (neúčast trenéra Hargaše na tiskovce po utkání Frýdek-Místek - Karviná), ale to zda se hrát předehárvka bude či nikoliv, to nechává na poslední chvíli.