HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 24.9.2002 | Libor Kulig

Trojzápas s Považskou Bystricí

Karviná se v průběhu následujících tří týdnů utká třikrát s Považskou Bystricí.

Trojzápas začíná již tuto neděli, kdy se s házenkáři z Považí utkáme v 6.kole HIL. Karviná ztrácí na Považskou Bystrici jeden bod a v případě výhry v neděli 29.9.2002 postoupí na druhé místo v tabulce HIL. Považská Bystrica v posledních utkáních hýří pohodou a dokázala to v posledním kole, kdy na domácí palubovce zdolala vícemistry z Frýdku-Místku 24:23. A to s notně oslabeným kádrem, když nehrál dlouhodobě zraněný Trabellsie a s virózou ulehli i Kukučka a Polakovič. V utkání zářil Marian Tallo, který měl před sezónou namířeno do Karviné, absolvoval i přípravu, ale nakonec z jeho přestupu do Karviné sešlo a zakotvil na Považí. Nedělní utkání začíná v 10.30 hodin a i když utkání přenáší ze záznamu odpoledne ČT 2, věřím, že karvinská hala bude opět zaplněna do posledního místa. Víte přece, že divácká kulisa v podobě sedmého hráče na hřišti dělá divy.

Pouze týden uběhne od nedělního utkání a opět se budeme chystat na tuhý boj s Považkou Bystricí. Tentokrát ve 2.kole Ligy mistrů, kam Považská Bystrica postoupila přes gruzinské Tbilisi po dvou výhrách v domácím prostředí. Bude to přímý boj o postup do hlavní soutěže Ligy mistrů, do jedné ze skupin. Oba soupeři se dobře znají a oba mají ambice ukázat se mezi šestnácti nejlepšími kluby v Evropě. Karviná má zkušenosti z posledních dvou sezón, kdy pokaždé do bojů ve skupinách postoupila, Považská Bystrica nemá naopak co ztratit a při své premiéře v evropském poháru se bude snažit určitě Karviné cestu do skupiny Ligy mistrů zkomplikovat a víme, že se natají i tím, že by ráda postoupila. Opět bude velkou roli hrát nejen momentální psychická a herní pohoda, ale i divácké zázemí. Oba tábory fandů patří k tomu nejlepšímu v HIL a věřím, že to bude atmosféra hodná kvalitě obou týmů i vážnosti soutěže jakou Liga mistrů bezesporu je. Proto už teď zveme všechny karvinské fandy na toto utkání, které se hraje v neděli 6.10.2002 od 10.30 hodin.

Odveta je pak na programu za týden v Považské Bystrici v sobotu 12.10.2002 od 18.00 hodin a věřím, že kromě solidního brankového náskoku si Karviná poveze do Považské Bystrice i početný tábor nejvěrnějších karvinských fanoušků. Vždyť jde o hodně. Prestižní účast v jedné ze skupin Ligy mistrů je odrazem kvality družstva a Karviná by po dvou sezónách kvalitní účasti ve skupině, ráda zkusila i tuto účast vylepšit v podobě postupu dále. Ale to je ještě vše daleko a nyní je třeba se soustředit na tento trojzápas s Považskou Bystricí.

Kromě těchto tří utkání předehrává i Karviná dvě utkání HIL a sice 2.10.2002 od 17.30 hodin v Praze s Allriskem Praha 4 a 9.10.2002 v domácím prostředí přívítá od 17.30 hodin házenkáře Nových Zámků.