HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
po 30.9.2002 | Libor Kulig

Karviná - Považská Bystrica...

Opravdu "zajímavé" utkání nám nabídla Česká televize v dnešním odpoledni.

Nejde ani tak o výsledek, ten se dal asi předpokládat, ale spíše o to, jak byl celý záznam odvysílán. Ano, opět bohužel jenom záznam, zatímco basketbalovými zápasy nás tato veřejnoprávní instituce krmí každý týden, a to dokonce v přímém přenosu...

To, že se komentátor Vichnar několikrát docela zásadně spletl by se asi dalo ještě přežít (ostatně, vždyť jde jen o házenou, na tu není třeba se nijak zvlášť připravovat), neustále vyzdvihování a někdy až nekritické chválení každé akce, při kterém mu zdatně sekundoval domácí funkcionář Kulig rozplývající se nad téměř každou normální přihrávkou, bylo už místy příliš jednotvárné a otravné. No, nevím, jestli by si v takovém stylu někdo dovolil odkomentovat zápas třeba fotbalové Ligy mistrů.

V každém případě se nelze České televizi příliš divit, že zápasy z HILky jsou pro ni spíše jen křovím. Vždyť kdo by měl zájem na přenosech ze sportu, ve kterém si klidně reprezentanti jednoho klubu (shodou okolností jednoho z aktérů dnešního utkání) nedovolí reprezentovat jen kvůli tomu, že svaz vybral jiného trenéra reprezentace. To už by ale byl námět na další článek, ve kterém by asi nemělo chybět přirovnání o zbourané bábovičce a ubrečeném chlapečkovi.

Tento článek jsme přebrali ze stránek Frýdku-Místku. Škoda, že autor takovýchto článků na těchto stránkách je stále anonymní. Kdyby totiž znal celé zákulisí přípravy přenosů z HIL, mohl by objektivně zhodnotit co je dobré a co ne. Myslím, že velkým krokem vpřed bylo to, že se po našich argumentech podařilo prosadit do záznamu odvysílání celého druhého poločasu bez kouskování. To byl myslím pokrok. Určitě vyzněl tento záznam, sice s chybama komentátora Vichnara a mým snad neprofesionálním komentářem, lépe, než takový záznam který přeskakuje v celém utkání po několika minutách a divák vlastně neví co se děje. Škoda je možná té pasáže, kdy PB byla Karviné rovnocenným soupeřem. Ale vývoj utkání se dopředu odhadnout nedá a vlastní režie přenosu se plánuje před utkáním, protože na jeho zpracování od konce utkání do začátku záznamu v TV zbývá opravdu málo času. A jsme rádi aspoň za to co se v TV odvysílalo. Rozhodně si myslím, že to byl kvalitnější záznam než ten z utkání Allrisk-Zubří. Byl bych rád, kdyby jste se naši čtenáři v diskusním fóru vyjádřili k tomuto utkání, abychom se příště mohli poučit z vašich poznámek a mohli je reálně přenést do praxe ať každý další přenos z HIL je lepší a lepší.