HCB Karviná
Zápasy
ne 13.10.2002 |

Karviná postoupila do hlavní soutěže Ligy mistrů

Zápasové menu

V odvetě 2.kola Ligy mistrů předvedla Karviná na Považí vynikající výkon.

Sobota se probudila do sychravého rána a počasí bylo opravdu dobré tak akorát pro dlouhé lenošení. Karvinští házenkáři ale jistě měli již od brzkých ranních hodin plné hlavy odvety 2.kola Ligy mistrů v Považské Bystrici. Ač se k utkání odjíždělo až odpoledne, jistě v kruhu svých blízkých probírali jak tuto odvetu kvalitně zvládnout. Když se hráči spolu s vedením družstva sešli odpoledne před odjezdem v karvinské hale, bylo i přes špatné počasí na jejich tvářích vidět odhodlání zvládnout toto utkání tak, že nebudeme chybět v losování skupin Ligy mistrů. Odjezd byl stanoven na 14.30 hodin a pár desítek minut před odjezdem házenkářů se vydaly na cestu do Považské Bystrice i dva autobusy fanoušků spolu s několika osobními auty. Už nálada před odjezdem fanoušků dávala tušit, že to bude utkání jako hrom.

Házenkáři vyrazili pár minut po půl třetí a po necelých dvou hodinách dorazili do Považské Bystrice. Počasí bylo sychravé a deštivé a proto se rychle všichni hráči přesunuli do haly a začali se připravovat na utkání. I přes nevlídné počasí na Považí se asi hodinu před utkáním začali již scházet první fanoušci místních házenkářů. Dorazily i dva autobusy karvinských fandů a hala se začala zaplňovat fanoušky, kteří očekávali velkou bitvu o skupinu Ligy mistrů.

Utkání začalo přesně v 18.00 hodin, kdy francouzští rozhodčí zapískali výhoz, kterým začal první útok Karviné na branku Považské Bystrice, kterou hájil tradičně první brankář domácích Rosťa Baďura. První branku Karviné vstřelil jakoby symbolicky Saša Radčenko. Stejně symbolicky za domácí srovnal ve druhé minutě Marian Tallo. Karvinští fanoušci hnali Baník do dalšího útoku a bylo vidět, že Karviná rozhodně nepřijela na Považí bránit šestibrankové vedení z prvního utkání. Ve třinácté minutě vedla Karviná 8:4 a trenér domácích Havlík si vzal minutový time out. Ale ani ten nepomohl domácím k obratu a Karviná dále pokračovala ve své nátlakové hře. V útoku byl nazadržitelný Pavel Horák, který dal v prvním poločase 5 branek. Karviná navíc výborně bránila a co nezblokovala obrana, to pochytal v brance vynikající Miloš Slabý. I jeho zásluhou Karviná vyhrála první poločas 15:9.

Čekalo se, že Karviná bude pokračovat stejným herním stylem i ve druhém poločase, ale trenér Hargaš přišel opět s něčím nečekaným. Výborného Miloše Slabého vystřídal v brance Martin Galia a v útoku se objevil Michal Brůna. Obrana se změnila na 2-4 a tlak Karviné jestě zesílil a hra se ohromně zrychlila. Považská Bystrica kupila množství technických chyb a ty dokáže Karviná trestat smrtícím rychlými protiútoky. Zdálo se že i fyzicky domácí házenkáři nastačí a tak mohli karvinští využít děr v obraně a nutno říci, že jich využili vrchovatě. Michal Brůna dal pouze za druhý poločas 7 branek a spolu s Pavlem Horákem se tak stal klíčovým střelcem v utkání. Jejich společných 15 branek bylo příjemným zjištěním jistě i pro trenéra Hargaše, že branky ze spojek jsou ty nejdůležitější por sebevědomí a kvalitu družstva. Karviná v závěru utkání plně ovládla hru a dohrála utkání ve velké euforii a exibici. Předvedla všem přítomným divákům, kde je její síla a i přes to, že Považská Bystrica má kvalitní tým, rozhodly o postupu Karviné do hlavní soutěže Ligy mistrů nejen zkušenosti z evropských pohárů, ale i momentální lepší herní pohoda Karviné.

Karviná vyhrála zaslouženě a může se již těšit na úterní los skupin Ligy mistrů ve Vídni. Pro Považskou Bystrici evropský pohár nekončí a čekají ji ve 3.kole poháru EHF takoví zvuční soupeři jako FC Barcelona, HSG Nordhorn, SG Flensburg, Dunafer SE, Runar Sandefjord nebo Drott Halmstad. To Karviná se v jedné ze skupin Ligy mistrů utká s mnohem zvučnějšími soupeři. Podrobnosti o úterním losu se dočtete v dalším článku.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Hargaš (Karviná): Hra byla postavena na rychlém pohybu vpřed. Soupeře jsme dostali pod tlak, a to bylo rozhodující. Hráči byli koncentrovaní a předvedli pěkný výkon. Myslím si, že v Lize mistrů nebudeme bez šancí.

Havlík (P.Bystrica): Byli jsme velmi příjemným soupeřem a Karviné jsme toho dovolili hodně. Má velice kvalitní mužstvo, které hrálo dneska velice disciplinovaně, nám chyběli dva pivotmani Jančík a Trabelssie, což silně poznamenalo náš výkon. Pro Karvinou to byl lehký trénink a blahopřeji jim k postupu do Ligy mistrů.