HCB Karviná
Zápasy
ne 10.11.2002 | Libor Kulig

Karviná bojovala ale Ljubljanu neporazila

Zápasové menu

V prvním utkání skupiny Ligy mistrů nedokázala Karviná uhájit domácí neporazitelnost a prohrála s mistrem Slovinska

Karviná začala boje ve skupině letošní Ligy mistrů opravdu famózně. Už při rozcvičování bylo na hráčích Karviné vidět, že mají ohromnou chuť v dnešním utkání ukázat, jaké jsou jejich kvality. Ostatně i první branka utkání, kterou vsítil po překrásné přihrávce Saši Radčenka Michal Brůna z náhozu, to byla na začátku utkání opravdu lahůdka. Karviná se pustila do svého soupeře nebojácně a v obrovské tempu a nasazení dostala Ljubljanu pod obrovský tlak. Výsledkem bylo vedení Karviné ve 13.-té minutě prvního poločasu 11:4. Hala bouřila a karvinští vyučovali svého soupeře z moderní házené. První brankář Ljubljany Lapajne měl velice slabou úspěšnost a v brance se objevil druhý gólman Podpečan. Ljubljana v rozmezí 24. až 27. minuty vsítila pět branek v řadě, když Karviná se nedokázala prosadit ani jednou a rázem byl rozdíl skóre pouze dvoubrankový pro Karvinou. Závěr poločasu patřil opět domácím a ti šli do tříbrankového vedení 19:16.

Už konec prvního poločasu ukázal, že lavička Karviné je mnohem zranitelnější než lavička hostí a bylo vidět, že Ljubljana má kvalitní tým s řadou vynikajících individualit. Začátek druhého poločasu patřil Ljubljaně a ta během čtyř minut smazala tříbrankové vedení domácích a navíc otočila skóre ve svůj prospěch a ujala se vedení 20:19. Na domácích bylo vidět, že v prvním poločase skvělí Radčenko s Brůnou nejsou schopni hrát v plném nasazení celé utkání a střídající Horák, ještě ne zcela doléčený stejně tak jako i Kamil Heinz nedokázali udržet vysoké tempo a nasazení a skóre nebezpečně narůstalo ve prospěch Ljubljany. Karviná sice dokázala, obrovskou bojovností a nasazením, stáhnout čtyřbrankové vedení hostí na 25:25. To bylo v polovině druhého poločasu. Jenže do konce utkání zbývalo ještě dlouhých patnáct minut. Tento závěrečný úsek utkání zvládli hosté na jedničku a Karviné mohutně docházely síly. Ljubljana vyhrála posledních patnáct minut 11:4 a celkově pak celé utkání 36:29.

Karviná si tak nesplnila svůj velký sen, uhájit v Lize mistrů letos domácí neporazitelnost a zkusit přivézt i nějáky ten bod ze hřišť soupeřů a bojovat tak o postup do dalších bojů v Lize mistrů. Je to škoda, ale ještě je před náma pět utkání a ve hře je stále deset bodů. Proč proto propadat pesimismu, vždyť už příští neděli v Montpellier může Karviná bojovat bez zábran a možná se zrodí i překvapení.

Ve druhém utkání naší skupiny prohráli Čechovstí Medvědi Moskau v domácím prostředí nešťastně o jedinou branku s Montpellier 30:31.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Hargaš (Karviná): Bylo to výborné utkání z obou stran, bohužel s nepříliš hezkým druhým poločasem z naší strany. Překvapil nás brankář Podpečan, který je druhým gólmanem a po střídání do té doby nevýrazného Lapajneho byl on hlavním strůjcem toho, že Ljubljana nás výrazně předčila ve druhém poločase. Pokud naše družstvo herně a kondičně vydrží hrát svou hru šedesát minut, pak jsme schopni porazit kohokoliv. Jenže v dnešním utkání jsme v takovém tempu vydrželi hrát pouze čtyřicet minut a to je s takovým soupeřem, jakým je Ljubljana, málo. Doufám, že hráči, kteří hráli se sebezapřením z důvodu zranění a nedoléčení nemocí, bodou v týdnu již v pořádku a kvalitně se připraví na utkání v Montpellier. Gratuluji Ljubljaně k premiérovému vítězství v Lize mistrů a věřím, že náš výkon a herní kvalita se bude zlepšovat o čemž budeme chtít přesvědčit naše fanoušky při dalším domácím utkání s Moskvou. Kamenica (Ljubljana): Děkujeme Karviné za skvělé přijetí, děkujeme fanouškům za výbornou atmosféru, děkujeme házenkářům Baníku za kvalitní a vyrovnanou partii a věřím, že Karviná se ještě o postup ze skupiny Ligy mistrů popere. V dnešním utkání se ukázalo, že naše lavička je pestřejší a i proto jsme ve druhém poločase zvrátili utkání v náš prospěch. Už se těšíme na zápas v Ljubljaně, kde se bude, veřím tomu, hrát opět skvělá házená v podání obou družstev.