HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
čt 21.11.2002 | Zdroj: iDnes.cz

Karviná nebyla od úspěchu daleko

Obrovskou bitvu svedli házenkáři Karviné na palubovce Montpellieru.

30:32 (19:14) Obrovskou bitvu svedli házenkáři Karviné na palubovce Montpellieru , bodového zisku se však v osmifinálové skupině Ligy mistrů nedočkali ani ve svém druhém vystoupení. Český šampion vedl po prvním dějství už 19:14, jenomže favorizovaní domácí vývoj utkání zvrátili a zvítězili 32:30. "Nemáme se za co stydět, podali jsme výborný výkon. Bohužel jsme ve druhém poločasu doplatili na neproměňování šancí," litoval Libor Kulig, sekretář karvinského klubu.

Baníku vyšla stejně jako v prvním utkání s Lublaní první půle. Po úvodním oťukávání, v němž si francouzský mistr vytvořil mírný náskok, Moravané vyrovnali a pak předváděli před bezmála třemi tisícovkami zaskočených diváků parádní představení.

K neudržení byl hbitý křídelník Vašek, jenž měl v úvodní fázi stoprocentní střeleckou bilanci a trefil se hned šestkrát, zdatně mu sekundoval Laclavik, po chvilce hledání se rozvášnil Brůna, jenž pálil jeden projetil za druhým a na konci měl na svém kontě 11 gólů. Tým držel brankář Galia.

"Na konci prvního poločasu jsme opravdu hráli skvěle," rozplýval se Kulig a zalitoval nevydařeného vstupu do druhého dějství, kdy scházeli kvuli vyloučení hned dva hráči Karviné. V brance Montpellieru navíc vystřídal Omeyera reprezentační gólman Bruno Martini, který začal sérií výtečných zákroků cupovat karvinské sebevědomí.

Po deseti minutách se náskok hostů rozplynul, francouzský celek diktoval tempo a dařilo se zejména Sioudovi, jenž se nakonec do střeleckých listin zapsal devětkrát. Karviná se ještě čtvrt hodiny před koncem vymanila z útlumu a snížila na rozdíl jediného gólu. "Naděje ještě žila, měli jsme dost sil," popisoval Kulig.

Jenomže Montpellier prokázal svou třídu, dramatický závěr zkušeně zvládl a po dvoubodovém zisku v Moskvě zvítězil i ve druhém utkání skupiny C. Akcie Karviné na postup notně klesly. "Sehráli jsme výtečný zápas, bohužel... V dalších duelech, především domácích, ale chceme vítězit a nic nevzdáváme, protože je stále o co hrát," nepropadal pesimismu Libor Kulig.