HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
čt 28.11.2002 | Libor Kulig

Televize nakonec bude ale........

Utkání Karviná-Montpellier bude přenášet televize z naší haly do Francie.

Televizní práva pro Španělsko a Francii vykoupila reklamní agentura, která si u České televize zadala výrobu televizního signálu z nedělního utkání Karviná-Montpellier. Tak vznikla celkem zvláštní a paradoxní situace. V neděli budou v hale kamery, za nimi kameramani a spolu s nimi i televizní štáb a komentátoři, ale vše se bude vyrábět pro francouzskou televizi Canal+, která bude toto utkání přenášet v přímém přenosu.

Letošní televizní práva, stejně jako v loňském roce, vykoupila norská reklamní agentura SPONZOR SERVICE. V loňské Lize mistrů poskytla tato agentura zájemcům o televizní signál tento zdarma. Proto i Česká televize měla možnost tato práva získat, nakonec je na základě dohody i získala a přenášela všechna utkání z Ligy mistrů z Karviné. Házenkářský fanoušek nejen v Karviné, ale i v celé republice byl spokojen.

V letošním roce se ale agentura SPONZOR SERVICE začala chovat obchodně a chtěla tyto televizní práva poskytnout pouze na všechna tři utkání a navíc za úplatu. Česká televize však neměla v letošním roce prostor na přenos všech tří utkání z Ligy mistrů a navíc ani příliš vysoké finanční požadavky ze strany SPONZOR SERVICu nebyla schopna akceptovat. Proto nedošlo k dohodě mezi Českou televizí a SPONZOR SERVICem a proto se z letošní Ligy mistrů nevysílá ani jedno utkání v České televizi.

Navíc dalším problémem a jedním ze zásadních bylo i to, že norská agentura SPONZOR SERVICE začala jednat o případných přenosech až v září letošního roku, kdy veškeré termíny pro sportovní přenosy byly již nasmlouvány jinými sporty a navíc dlouho, kolikrát i skoro rok, dopředu. I to byl důvod, proč nemohla Česká televize přistoupit na podmínky diktované SPONZOR SERVICem a ve finální podobě házenkářský fanda žádný přenos z letošní Ligy mistrů z Karviné neuvidí.

Nejhorší na celé situaci je to, že ani jednu stranu nepřenášení těchto utkání nepostihlo tak, jak to postihlo náš klub. V době, kdy jsme měli již nasmlouvány partnery, kteří se měli chuť prezentovat hlavně a pouze v televizním přenosu, přišla tato zpráva, že se utkání nemohou přenášet a klub rázem přišel o významnou částku z těchto smluv, která má sedmimístnou podobu.

Je to pro klub v současné chvíli, před závěrem kalendářního roku těžká ekonomická rána. Navíc musíme odehrát ještě dvě utkání u našich soupeřů. Vedení klubu se intenzivně snaží celou nemilou situaci řešit a věří, že spolu se svými partnery a městem Karviná tuto situaci zvládne a dohraje důstojně letošní Ligu mistrů. Nejen při utkáních, ale i v řešení této složité situace nám držte prosím palce.