HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
st 4.12.2002 | Halada Pavel

Jak to je a bude s házenou v Karviné

Informace všem partnerům, sponzorům a fanouškům.

Chtěl bych se poprvé a v této předvánoční době a končícím roku 2002 vyjádřit alespoň v krátkosti ke všemu, co je v tuto chvíli v našem klubu aktuální a co vás asi nejvíce zajímá.

Již dlouho sleduji nejen zde prezentované články, ale hlavně pak diskusní fórum vás fanoušků. Mnohdy jsem velice překvapen a můžu říct, že často i šokován. Je pravdou, že se o Karviné v poslední době píše stále více a více, ale tato publicita je spíše negativní. Za poslední tři sezóny, kdy se nám podařilo vyhrát u nás co se dalo a v Evropě jsme se dokázali prosadit i v Lize mistrů jsme sledovali váš zájem o naší házenou s radostí a i prezentace o nás byla ta nejvíce pozitivně možná. Letošní sezóna je však v mnohém velice zvláštní. Vše asi začalo tolik sporným a diskutovaným jmenováním nového trenéra reprezentace. Za celý klub mohu říci, že jsme sice vyjádřili údiv nad způsobem jeho jmenování, ale plně jsme akceptovali rozhodnutí vedení svazu házené. Co se týče uvolnění reprezentantů našeho klubu, těm jsme nikdy reprezentovat nezakazovali ani nezakazujeme, jen jsme jim doporučili, aby si dohodli podmínky, za jakých budou reprezentovat. To je zcela běžné ve všech sportech. S vedením svazu jsme se dohodli, že k jejich vyjádření dojde do plánované reprezentační akce na konci prosince 2002. Tento termín ještě nenastal a tak si raději všichni počkejme na svobodné a demokratické rozhodnutí každého jednotlivce-nominovaného reprezentanta HCB Karviná.

K finanční situaci v klubu bychom Vám chtěli sdělit toto. Je vcelku pochopitelné, že za poslední tři nejúspěšnější sezóny našeho klubu došlo a výrazné navýšení našeho rozpočtu. V tomto navýšení nám pomohli naši nejstabilnější partneři a za všechny, kterým patří poděkování, bych rád jmenoval město Karviná, Důl Darkov, Jakl Karviná a mnoho mnoho dalších partnerů. Kdybych je zde měl všechny vyjmenovávat, nezbyl by mi asi prostor na podstatné a zásadní vyjádření, které vám chci sdělit.

Ano, finanční situace v klubu není růžová. Můžu vás ale ujistit, že denně řešíme tuto situaci velice aktivně a děláme vše proto, aby se zde mnohé příspěvky ve formě rozporodeje hráčů a stagnace klubu, nenaplnily a pevně věřím, že se tyto informace nenaplní. Jsou ze zdrojů pro mne neznámých a jsou opravdu mylné. Vím jak to u nás v Karviné chodí, vždyť zde žiji již 38 let a sám se denně potkávám s celou řadou lidí, kteří nám fandí, ale kteří nám také i nepřejí. Vždyť přece nemůže nikdo říct, že se v našem klubu pracuje špatně výchovně, když po podzimní sezóně jsou všechna družstva od mužů po mladší žáky na prvních místech ve svých soutěžích. Toto je záruka, že tento klub má pevné základy, výborné zázemí a vynikající mladou základnu, která do budoucna je schopná nahradit momentální hvězdy. Vždyť i v současném týmu mužů je velká většina těch, kteří začínali s házenou v Karviné od těch nejmenších (Bednařík, Brůna, Konečný, Heniz Kamil, Laclavik, Farář, Heinz Tomáš, Galia, Krzyzecki). Doufám, že jsem na nikoho momentálně nezapoměl a pokud ano tak se omlouvám.

Chtěl bych vás opravdu upřímně ujistit, že se snažíme seč nám síly stačí tuto těžkou situaci zvládnout a věřím, že ji zvládneme. Rok 2002 je pro nás zase rokem velice úspěšným a věřím, že rok 2003 na tyto úspěchy opět naváže. Já osobně udělám vše proto, aby hvězdy zůstaly, vítězství v utkáních pokračovala a aby sezóna 2002/2003 skončila úspěšně. Počkejme si proto do května 2003 a pak bilancujme.

Chtěl bych vám jménem vedení klubu i jménem svým poděkovat za vaší přízeň, za příspěvky zde uvedené-ty pozitivní i ty negativní a přeji vám všem i nám do nového roku 2003 hodně zdraví, elánu a pohody nejen v rodinném kruhu, ale i u nás v házenkářské hale.

Halada Pavel-prezident HCB Kaviná