HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 21.1.2003 | Libor Kulig

Brůna se zabydluje v Toulouse

Karvinský házenkář si zvyká na nové prostředí. Michal Brůna, nejlepší střelec házenkářů Karviné v letošním ročníku Ligy mistrů, odcestoval v pondělí 13. ledna ke svému prvnímu zahraničnímu angažmá v kariéře. Do konce sezony bude na hostování ve francouzském Toulouse.

„Jejich nabídka byla finančně nejzajímavější, je to první francouzská liga a tým je v průběžném pořadí na pátém šestém místě, takže určitě hrají dobrou házenou,“ vypočítal Michal Brůna důvody, které jej přiměly kývnout právě nabídce z Toulouse.

V prosinci sice manažer klubu Miroslav Pelech mluvil o tom, že Brůna s největší pravděpodobností zamíří na hostování do Bosny a Hercegoviny, ovšem samotný hráč o této nabídce příliš neuvažoval. „Byli první, ale reálně jsem o tom neuvažoval,“ říká Brůna.

„Potom byl ve hře i Lyon, ale já se nakonec rozhodl pro Toulouse. Doufám, že správně.“ Do Francie cestoval sám, nervózní nebyl. „Rodina přijede za týden. A nervozita? Vůbec. Jsem zvědavý, jak to bude všechno vypadat, ale jinak jsem v pohodě.“

Michal si už zvyká na tréninkové dávky v novém klubu, ale zvládat mu je nedělá problémy, má natrénováno z Karviné. Zatím bydlí v hotelovém pokoji na rušné ulici v centru města, ale vedení klubu mu intenzivně zajišťuje bydlení v klidnější části Toulouse, vzhledem k tomu, že už brzy za ním přijede manželka i s dcerou.

Budeme vás fanoušky pravidelně informovat o působení našich hráčů v zahraničí a pokusíme se i prostřednictvím našich stránek zprostředkovat vám fanouškům komunikaci s těmi, kteří nás tak kvalitně reprezentují v zahraničí.