HCB Karviná
Zápasy
ne 26.1.2003 | Libor Kulig

Karviná porazila Allrisk

Zápasové menu

Přestože během prvního poločasu padlo v Karviné celkem jen 18 branek, dokázal Baník ve druhé půli především díky dobrému výkonu osmnáctiletého Michala Mrózka na střední spojce udolat pražský Allrisk 23:21. Nejlepšími střelci vyrovnaného zápasu byli na straně domácích Vašek a v dresu hostí Ťupa, oba nastříleli po šesti brankách. Další domácí utkání hraje Baník v neděli 2.2.2003 od 10.30 hodin, kdy se v Karviné představí házenkáři Dukly Praha.

Karviná se poprvé v letošním roce představila v domácím prostředí. Navíc z družstva odešlo s příchodem nového kalendářního roku několik opor a na jejich postech se objevili hráči, kteří sice již delší čas v Karviné hrají, ale většinou se na hřiště dostali pouze na pár minut. A teď je potřeba, aby hráli celé utkání. Možná i proto byl vývoj prvního poločasu poznamenán mnohdy nepřesnou střelbou spojek a navíc brankář Allrisku Štochl měl svůj den a v prvním poločase zlikvidoval i jasné střelecké příležitosti a měl celkem 11 zákroků proti pěti zákrokům Galii. I přes rozdílný výkon brankařů v prvním poločase a rozdílnou střeleckou úspěšnost dokázala Karviná zvrátit vedení Allrisku a dotáhnout se na poločasový výsledek 9:9. Je pravdou, že málokterý fanoušek již dlouho nepamatuje, kdy Karviná dala za první poločas pouze devět branek. Ale to je právě ta daň za odchod klíčových hráčů. Nový trenér na lavičce Karviné Jiří Nováček musel za velice krátkou dobu a navíc ne vždy se všemi hráči přepracovat některé herní varianty a musel zapracovat na své posty ty hráče kteří doposud toho v HILce moc neodehráli.

Karviná nastoupila do druhého poločasu se změnou na střední spojce, kde se objevil nadějný 18-ti letý dorostenec Michal Mrózek a nutno říct, že notně oživil útok Karviné a i on přispěl k tomu, že Karviná ze stavu 10:10 "utekla" na 14:10. Allrisk sice cítil, že při koncentrovaném a trpělivém výkonu může ještě vývoj utkání zvrátit, ale Karviná dokázala "odskočit" na 19:14. To běžela patnáctá minuta druhého poločasu. Allrisk se třemi rychlými brankami po technických chybách domácích dokázal opět přiblížit na rozdíl dvou branek. Do konce utkání chybělo deset minut a vypadalo to, že se schyluje ještě ke dramatickému závěru. Ten taky přišel. Tři minuty před koncem snížil Allrisk na rozdíl jediného gólu. Baník nedokázal v útoku zvýšil opět svůj náskok a nepřesnou střelbou se připravil o možnost poklidného vedení o dvě branky. Allrisk měl minutu před koncem míč v držení. Hráči Baníku se snažili přerušit za každou cenu hru, ale nakonec se k akci dostal Hladký, kterého střelu ze spojky chytil Galia a stačil ještě založit rychlý útok ze kterého po přesné přihrávce Faráře vstřelil svou šestou branku v zápase a celkově dvacátou třetí René Vašek. Karviná sice ještě má co zlepšovat v obranné i útočné fázi, ale i tento nový Baníček ukázal, že má na to brzo opět patřit ke špičce česko-slovenské házené, kam za výkony z posledních tří let právem patří.

Děkujeme divákům za dnešní návštěvu na utkání a především za aktivní způsob jakým dokázali naše nově tvořící se družstvo povzbuzovat.Další domácí utkání hraje Baník v neděli 2.2.2003 od 10.30 hodin, kdy se v Karviné představí házenkáři Dukly Praha.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Nováček (Karviná): Děkuji hráčům za bojovný výkon v celém utkání a doufám, že se naše hra bude už jen zlepšovat. Prní poločas byl z naší strany neúderný, hledali jsme se, ale ve druhém poločase příchodem Mrózka se hra zpestřila. Doufám, že v dalších utkáních už začneme ukazovat divákům tu hru na kterou jsou od Baníku zvyklí, rychlou atraktivní a hlavně okořeněnou tím co je v házené nejpěknější a sice hezkými brankami.

Pauza (Allrisk): Gratuluji domácím k dnešnímu vítězství. Dokázali, že i přes odchod několika hvězd jsou silným družstvem protože jednak otočili vývoj utkání v prvním poločase a za druhé dokázali uhájit těsné vítězství v závěru utkání.