HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 28.1.2003 | Libor Kulig

Naši na hostování v zahraničí

V pravidelných intervalech se vám budeme snažit přinášet aktuální informace i našich hráčích, kteří jsou stále kmenovými hráči HCB Karviná, ale momentálně hrají na hostování v zahraničních klubech.

To že Saša Radčenko již odehrál za Prešov svůj první zápas jste si mohli přečíst v tisku i na internetu. Prešov porazil Považskou Bystricu 28:24 a Saša odehrál solidní zápas. V prvním poločase si sice ještě s hráči tolik nerozuměl a mnohdy jeho myšlenka o nějákou tu vteřinku předběhla myšlení spoluhráčů, ale ve druhém poločase už hra Prešova vypadala pohledně. Saša absolvoval jen tři tréninky před tímto utkáním a věříme, že dalším tréninkovým procesem se bude souhra tohoto amiciózního družstva zlepšovat. Prešovský pivot se navíc vyjádřil že ještě nikdy nedostal tolik krásných přihrávek do svého prostoru a nedal snad tolik branek jako v tomto utkání. Jen at jim to jde takhle dál. Manželka Světlana za Sašou zatím neodcestovala a neví se zda vůbec odcestuje, protože jednak čekají rodinu a za druhé vyřízení víza pro ni a syna na Slovensko je celkem dlouhodobá záležitost. Proto je docela možné a velice pravděpodobné, že Sašu v Karviné budeme vídat velice často a snad si najde i cestu do naší haly, ve které dosáhl tolika úspěchů.

David Juříček ve francouzském Istres již pilně trénuje a připravuje se na vstup družstva do soutěže, která pokračuje od 8.února. O jeho pobytu na jihu Francie máme zatím jen pár informací, ale věřím, že až se zde David s přítelkyní Janou plně aklimatizuje, bude nás pravidelně informovat o svém prvním zahraničním angažmmá. Zatím víme jen tolik, že vedení klubu se o něj i Janu stará velice pečlivě. Bydlí v malém domku v klidné části města, od klubu dostal starší Audi 80 aby mohl poznávat i krásné okolí a vše je zde pro něj tak příjemné a nově zajímavé, že se jim zde velice líbí. Zanedlouho se prý na jihu Francie natolik zlepší počasí, že se budou moci koupat v bazénu, který mají přímo v zahradě. Co se týče družstva, tak je to klub plný mladých ambiciózních hráčů a všichni se těší na příchod zraněných opor a navíc čekají jak se bude dařit Davidovi.

Michal Brůna ve francouzské Toulouse zatím bydlí sám v hotelovém pokoji a manželka Gábina s dcerou mají za ním přijet až koncem měsíce. Michal pilně trénuje a připravuje se také na své první utkání v novém klubu, které se hraje 8.února. Toulouse na rozdíl od Juříčkova Istres není ohroženo sestupem a momentálně je na 5.místě tabulky a pomýšlí na boj o účast v evropském poháru. Trenér má možnost širokého výběru hráčů ke každému utkání a trénují zde tři rovnocenná družstva ze kterých si trenér vybere ty nejlepší k zápasu. Takže se Michal dle vlastních slov bude muset hodně snažit, aby se prosadil.

Kamil Heinz odcestoval do druholigového italského Crotone a ihned naskočil do kolotoče ligových zápasů. Tréninkový proces absolvoval ještě v Karviné, tak s připraveností na utkání neměl problémy. V prvním utkání sice Crotone prohrálo 23:21, ale Kamil dal 9 branek i přes to, že byl osobně bráněn.