HCB Karviná
Zápasy
čt 30.1.2003 | Libor Kulig

Vysoká prohra Baníku v Nových Zámcích

Zápasové menu

Karviná dala za první poločas jen tři branky a ani zlepšený výkon ve druhém poločase nepomohl k tomu, aby v novém roce 2003 poprvé získali karvinští házenkáři aspoň bod na Slovensku. V bouřlivém ale korektním prostředí sportovní haly v Nových Zámcích karvinský Baník předvedl v prvním poločase ostudný výkon a pouhé tři branky v síti brankáře Meluše jsou varovné. Po vyloučení Mrózka vázla rozehrávka,K arviná však ve druhém poločase zpřesnila obranu a snížila na rozdíl osmi branek, ale na více již neměla. Závěr utkání patřil opět domácím, kteří zaslouženě vyhráli.

Karviná nastoupila k tomuto utkání ve své momentální nejsilnější sestavě. Začátek utkání se ji povedl a do desáté minuty držela s domácími krok. Na tabuli svítilo skóre 3:3 a vše vypadalo, že to bude velice vyrovnané utkání. Pak ale nastal šok. A nejen pro několik fanoušků Karviné, ale i domácí hlediště bylo jistě vývojem utkání zaskočeno. Karviná přestala hrát svou hru, jako by někdo hráče vypnul ze zásuvky. Kupili množství technických chyb a brankář Meluš si vcelku lehce poradil se střelami karvinských spojek i křídel, které byly neúderné a střelba byla bez razance a patřičnéo umístění. Karviná prohrála dvacet minut druhého poločasu ostudně 0:12. Navíc byl v závěru prvního poločasu vyloučen velice přísně přímo na červenou kartu rozehrávač Mrózek a tak trenér Nováček jen nevěřícně kroutil hlavou při pohledu na poločasové skóre 15:3 pro Nové Zámky.

Podle toho taky vypadala taktická příprava v šatně před druhým poločasem. Trenér Nováček úměrně zvýšil hlas a nabádal hráče, že je potřeba, aby každý hráč byl zodpovědný za svůj výkon a zároveň aby celý tým šlapal jako kolektiv. Do druhého poločasu nastoupila Karviná se zvýšenou agresivitou v obraně a začala pomaličku stahovat náskok domácích. Ti sice vedli dostatečným rozdílem branek, ale stále měli snahu hrát naplno a byla v nich chuť porazit Karvinou co největším rozdílem. Karviná se přiblížila domácím na rozdíl osmi branek a vypadalo to, že i nadále bude tento náskok snižovat. Pak však v závěru utkání mírně polevila v agresivitě a Nové Zámky opět zvýšily svůj náskok na deset branek. Utkání skončilo 28:18 a desetibrankvé vítězství domácích je plně zasloužené.

Baník by se měl rychle dostat do psychické pohody, protože už tuto neděli 2. února 2003 od 10.30 hodin nás čeká v domácím prostředí utkání s Duklou Praha.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Hatalčík (Nové Zámky): Každé vítězství nad takovým týmem jako je Karviná je velice cenné i když po novém roce je toto družstvo oslabeno odchodem některých opor. Myslím si ale, že tento mladý tým se za chvíli natolik sehraje, že bude opět patřit mezi nejlepší. Děkuji svým hráčům za nasazení v celém utkání a mám dobrý pocit ze hry svých svěřenců a věřím, že i naše forma půjde ještě nahoru a budeme bojovat na Slovensku o medaili.

Nováček (Karviná): Výkon mého družstva a zejména některých jednotlivců mě v prvním poločase šokoval. Trénuji již dlouho, ale těžko bych vzpomínal, kdy mé družstvo dalo za poločas jen tři branky. Je škoda, že mladí hráči nedokáží přistoupit k utkání natolik zodpovědně aby pak celková hra družstva byla účelná. Doufám, že se mi podaří rychle zapracovat na psychické pohodě, vždyť už v neděli nás čeká domácí utkání s Duklou, která už je bod za námi.