HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
po 3.2.2003 | Zdroj: iDnes.cz

Dukla v Karviné totálně propadla

Junioři zdeptali pražské házenkáře. Mrózek, Szymanski, Bednařík, Sobol... Copak dnes hraje karvinský dorost? Vždyť přijeli házenkáři pražské Dukly a budou útočit na druhou příčku v Interlize. Házenkáři Karviné mají po výprodeji zkušených opor velmi mladý tým. Sami říkají, že jejich zlatá éra skončila.

Ale právě Dukla, která v minulém kole porazila vedoucí Frýdek-Místek, se přesvědčila, že mladí umějí kousat. Karvinští hráli s obrovským zanícením, všechno jim vycházelo, Pavel Horák a Tomáš Heinz dali po deseti brankách. Skvělí fanoušci svůj tým hnali v euforii. A domácí suverénně vyhráli o deset branek 33:23! Fanoušci se v poslední minutě zvedli ze sedadel a vestoje aplaudovali.

Mráz z toho běhal po zádech. "Přístup hráčů mě zklamal," říkal tichým hlasem trenér pražského klubu Vladimír Haber. "Úplně chyběla disciplína, z devadesáti procent jsme nesplnili taktické pokyny." Pražané, s šesti reprezentanty v sestavě, soupeře podcenili. Kromě Juříčka, Radčenka, Brůny a Heinze, kteří odešli na hostování do zahraničí, domácím chyběli také nemocní Farář a Vašek. Jenže mladíkům vyšly úvodní útoky a už je nebylo možné zastavit.

"Na první střele hodně záleží," přikývl karvinský Jakub Szymanski. "Když to vyjde, člověk si pak víc věří. A to byl dnešní případ." I přes ohromné zklamání z nečekaného výprasku dokázal trenér Haber ocenit výkon soupeře: "Mladíci ukázali, že mají perspektivu. Nemusí mít obavy, že by házená v Karviné upadla v zapomnění."