HCB Karviná
Reprezentace
út 4.2.2003 | Libor Kulig

V cestě na ME 2004 stojí Bosna a Hercegovina...

Nelehkého, ale zároveň ne nepřekonatelného soupeře přihrál los kvalifikace ME 2004 do cesty českým házenkářům.

Svěřenci trenéra Rastislava Trtíka narazí v červnovém dvojutkání na tým Bosny a Hercegoviny, první duel by se měl hrát 14. nebo 15. června na půdě soupeře, odveta je na programu o týden později. Místo odvety ještě určeno nebylo, ale pravděpodobně se bude hrát ve Frýdku-Místku, kde by si do místní víceúčelové haly mohli najít cestu nejen domácí fanoušci, ale i fandové z blízké Karviné, Zubří i Ostravy. Los kvalifikace proběhl v Lisabonu, kde vrcholil světový šampionát.

Češi byli nasazeni do silnějšího koše, zatímco Bosna postoupila z 6. předkvalifikační skupiny. V ní si postup zajistila ze druhého místa za Ukrajinou, když ztratila 3 body (dva v Ukrajině a jeden doma s Estonskem). Bosna se dosud neprobojovala na žádné MS ani ME. Doufejme, že tomu tak zůstane i po červnové kvalifikaci.

Účast na mistrovství Evropy, které se bude hrát od 22. ledna do 1. února, už má jistou domácí Slovinsko, obhájce titulu Švédsko, Rusko, Dánsko a Island. Rozdělení do skupin bude známo 27. června po losu v Lublani, dalšími pořadatelskými městy budou Celje, Koper a Velenje.

Los play off kvalifikace:

Bosna a Hercegovina - Česká republika

Turecko - Švýcarsko

Rakousko - Polsko

Řecko - Francie

Norsko - Portugalsko

Izrael - Ukrajina

Bělorusko - Chorvatsko

Finsko - Jugoslávie

Litva - Španělsko

Makedonie - Maďarsko