HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
st 5.2.2003 | Libor Kulig

Českého mistra prověří nejtěžší soupeř - Frýdek-Místek

Doma Karviná hraje dobře, venku se trápí.Dosavadní bilance nově se tvořícího týmu pod vedením trenéra Nováčka naznačuje, že družstvo je schopno doma odehrát kvalitní utkání, ale u svých soupeřů hraje zakřiknutě.

Výkony házenkářů Baníku Karviná jsou zatím extrémně kolísavé. Zatímco doma dokázali i s výrazně omlazeným kádrem dvakrát porazit silné soupeře, venku dvakrát dostali výprask. Karvinští doma porazili Allrisk Praha (23:21) a Duklu Praha (33:23). Naopak venku skončily oba zápasy ostudou. Házenkáři vysoko prohráli v Bratislavě (18:28) i v Nových Zámcích (18:28). „Když se venku dostaneme pod tlak, mladí často rezignují,“ krčí rameny trenér Jiří Nováček.

„Hlavně v těchto okamžicích je cítit, jak moc chybí zkušenosti takového Saši Radčenka. On dokázal tým uklidnit, zvednout jej. Tohle mladí kluci zatím neumí. Chce to čas a trpělivost.“

Navíc doma mladíky ženou výborní fanoušci. „Jsou skvělí, jsme jim za podporu vděční,“ nechal se po zápase s Duklou slyšet Jakub Szymanski. Největší slabinou Karviné byla v obou prohraných zápasech na Slovensku střelba spojek. Ty sice z dálky střílely často, ale s velmi nízkou úspěšností.

„Když jim gólman první dvě tři střely chytí, přestávají si věřit, jsou v křeči a pak je to špatné,“ uvědomuje si Nováček. „Do postavené obrany nám to tak nejde.“

Jak silní jsou karvinští házenkáři na domácí půdě, ve středu prověří nejtěžší možný soupeř. Do Karviné přijede vedoucí Frýdek-Místek, bude se dohrávat 13. kolo. Utkání začíná v 17.30 hodin.