HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
po 10.2.2003 | Zdroj: iDnes.cz

Karviná si zajistila dva body až po přestávce

Zubří dalo ve druhé půli jen tři góly. Bojácná hra a katastrofální střelba ve druhém poločase připravily interligové házenkáře Zubří o solidní výsledek s mistrovskou Karvinou.

Po první části ztráceli na favorita dvě branky, ovšem po změně stran se trefili pouze třikrát a prohráli vysoko 14:28 (11:13). "Mrzí mě, jak jsme hráli ve druhém poločase. Místo abychom přitáhli diváky zpět do haly, tak jsme je odlákali. Zřejmě jich bude ubývat, byli zvyklí na výhry," řekl trenér HC Zubří Jiří Mika.

"Je to škoda, dost jsme si na ně věřili," posteskl si brankář Zubří Zdeněk Luňák. "Odešli jsme psychicky." V prvním poločase domácí drželi s trojnásobným šampionem krok, v jeho polovině se čtyřbrankovou sérií dostali do vedení 7:6.

Jenže vzápětí se čtyřikrát v řadě trefili také hosté. Zubří přesto udrželo přijatelnou ztrátu. Solidně chytal Luňák, dobře pracovala obrana a také útok se navzdory občasným chybám proti výtečnému Galiovi prosazoval. Druhý poločas jednoznačně ovládla Karviná, v jejím dresu zářil reprezentační gólman Galia.

Zuberští házenkáři ho ve druhém poločase překonali pouze dvakrát, ze hry dokonce jen jednou. Domácí mladíci z něho znervózněli, stříleli z nepřipravených pozic nebo se báli útočné akce zakončit. Třináctou a čtrnáctou branku Zubří od sebe dělilo 17 minut. Karvinští se díky své opoře dostávali do rychlých brejků, které s přehledem proměňovali.

"Galia má lví podíl na našem vítězství, výsledek je pro domácí příliš krutý. Ve druhém poločase úplně odešli," podotkl trenér Karviné Jiří Nováček, který na posledních pět minut poslal do branky náhradníka Slabého.

"Galia mě ničím nepřekvapil, ale potvrdilo se, že když jsou hráči pod tlakem, reagují způsobem, který mají zažitý. Nikdo si nevěřil, stříleli, kdy neměli," dodal Mika.