HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 11.2.2003 | Libor Kulig

Karviná v Prešově hrát nebude.

Chřipková epidemie, která postihla Karvinou a celý region, naplno vypukla i mezi karvinskými házenkáři.Po sobotním utkání v Zubří si již několik hráčů stěžovalo na bolesti kloubů a zvýšenou teplotu. I přes to , že měli hráči volnou neděli a všichni ji jistě využili k dostatečnému odpočinku, dostavili se na pondělní trénink ještě v horším zdravotním stavu.

Klubový lékař MUDr. Pacanovský, který okamžitě přijel do haly, diagnostikoval u deseti hráčů chřipku se zánětem horních cest dýchacích. Ihned doporučil těmto hráčům omezit tréninkový proces minimálně do konce týdne a zakázal jim pobyt v kolektivu.

Krajská hygienická stanice Ostrava se sídlem v Karviné nám na základě našeho sdělení nedoporučila odehrát středěční utkání v Prešově a zaujala tak negativní stanovisko k našemu cestování na východ Slovenska.

Proto jsme ihned požádali písemně vedení HIL o zrušení této dohrávky 15.kola HIL ve středu 12. února v Prešově. Vedení HIL naší žádosti vyhovělo a spolu s vedením Prešova budeme hledat další vhodný termín pro odehrání této dohrávky 15.kola HIL.

Všichni hráči, které tato chřipková epidemie postihla, začali ihned s intenzivní léčbou a věříme, že jejich zdravotní stav bude natolik uspokojivý, že v neděli 16. února v utkání s Košicemi, které se hraje od 10.30 hodin, již mnozí z nich nastoupí.