HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 18.2.2003 | Libor Kulig

Juříček s Brůnou hráli první utkání

David Juříček spolu s Michalem Brůnou aktivně zasáhli do průběhu 14.kola první francouzské ligy, která se opět rozjela po zimní přestávce a mistrovství světa v Portugalsku.

Francouzská liga se po zimní přestávce a mistrovství světa v Portugalsku opět rozjela naplno. Oba naši hráči se se svými družstvy již připravovali od začátku kalendářního roku na jihu Francie. David Juříček v sestupem ohroženém Istres a Michal Brůna v, momentálně pátém klubu 1.francouzské ligy, Toulouse. Oba hráči absolvovali kondiční přípravu a sehráli i několik přípravných utkání. Tréninkovou zátěž zvládali vcelku bez potíží, protože jsou zvyklí kvalitně trénovat z Karviné.

To co dělá házenou nejkrásnější jsou však vlastní mistrovská utkání a hlavně pak hodně vstřelených branek. A právě na tento okamžik čekali oba naši hráči na víkend 15.-16. února. Jejich kvalitní příprava a tréninkové nasazení rozhodlo o tom, že oba byli za své týmy nominováni do utkání 14.kola francouzské ligy.

"Juříčkovo" Istres se v domácím prostředí utkalo s pařížským Paris HB a po vyhraném poločase 12:8, vyhrálo i celé utkání 22:20. David se jistě ve svém novém působišti uvedl dobře, protože zaznamenal tři branky ze tří pokusů a byl tak stoprocentně úspěšný. Navíc byl dle hodnocení druhým nejlépe hodnoceným hráčem za své družstvo.

To Michal Brůna to bude mít s prosazením se do základní sestavy Toulouse trochu složitější. Na postu levé spolky zde hraje několik výborných házenkářů a Michal se bude muset hodně snažit. Toulouse hrálo na Korsice s klubem Ajaccio ve kterém půsoobí tři čeští házenkáři (Vítek, Hejtmánek, Kučerka) a po dramatickém zápase nakonec vyhrálo o jedinou branku 28:27, když poločas prohrávalo s domácími 13:11. Michal se dostal na hřiště v závěru zápasu, kdy Toulouse prohrávalo o branku. Podařilo se mu vyrovnat a v dalším útoku byl faulován, byl na něj nařízen sedmimetrový hod a jeho spoluhráč jej s přehledem proměnil a Toulouse tak vyhrálo v Ajacciu nejtěsnějším rozdílem.

Naši hráči se tak velice dobře uvedli ve francouzské lize a doufejme, že jim vydrží zdraví a i herní forma a budou se svými družstvy dále vyhrávat.

Ti z vás, kteří máte přístup k internetu a máte zájem naše hráče sledovat, tak podrobné statistiky o francouzské lize, zápasech i jedntolivých družstvech najdete na internetových stránkách www.handzone.net