HCB Karviná
Liga mistrů
ne 9.3.2003 | Libor Kulig

Liga mistrů zná semifinalisty.

O tomto víkendu se utkaly čtvrtfinálové dvojice v Lize mistrů v odvetných utkáních o postup do semifinále této nejprestižnější soutěže v házené mužů.

Čtvrtfinálové dvojice určilo pořadí ve skupinách, které byly odehrány na podzim v minulém roce. Karviná, jak si jistě dobře ještě pamatujete, ve svém třetím roce ve skupině Ligy mistrů neuspěla a se ziskem dvou bodů obsadila poslední místo ve skupině a do dalších bojů nepostoupila.

Systém nasazení a postupujících do čtvrtfinále určil čtvrtfinálové dvojice takto:

Kolding IF : Fotex KC Veszprém

Sportclub Magdeburg : Portland San Antonio

RK Zagreb : Montpellier HB

Prule 67 Ljubljana : THW Kiel

O minulém víkendu byla odehrána první utkání s těmito výsledky:

Kolding IF : Fotex KC Veszprém 31:27

Sportclub Magdeburg : Portland San Antonio 22:26

RK Zagreb : Montpellier HB 28:28

Prule 67 Ljubljana : THW Kiel 33:33

Již podle výsledků prvních utkání to vypadalo, že o semifinále Ligy mistrů se "poperou" tradiční účastníci semifinálových i finálových bojů posledních sezón. Fotex Veszprém uhrál solidní výsledek v Dánsku s nadějí do odvety, Portland si vítězstvím v Magdeburgu vytvořil dobrou výchozí pozici v odvetě a remízy Montpellier a Kielu u svých hostitelů z Chorvatska respektivě Slovinska dávaly i těmto dvěma klubům vysoké naděje k postupu do semifinále.

O tomto víkendu byly na programu odvety čtvrtfinálových utkání a výsledky byly vcelku překvapivé.

Tím největším je určitě vítězství Ljubljany v Kielu, kde se na boj o postup německého velkoklubu do semifinále přišlo podívat 9.000 diváků. Ljubljana ale sehrála velice taktickou partii a vyhrála na horké německé půdě 28:26. Po domácí remíze 33:33 málokdo věřil v postup slovinského mistra, ale nemožné se stalo skutečným.

THW Kiel-Prule 67 Ljubljana 26:28 (11:12)

V dalším čtvrtfinálovém utkání ve španělském San Antoniu místní Portland "pouze" remizoval s Magdeburgem, ale protože v prvním ustkání vyhrál v Magdeburgu 26:22, zajistil si tak tento vynikající španělský klub taktéž postup do semifinále Ligy mistrů.

Portland San Antonio-SC Magdeburg 34:34 (16:19)

Montpellier dokonale využil domácího prostředí a nádherné atmosféry ve své domácí hale, kterou jsme také měli možnost zažít a po vítězství 34:25 na chorvatským RK Zagreb také tento klub postoupil do semifinále Ligy mistrů.

Montpellier HB-RK Zagreb 34:25 (17:13)

V poslední čtvrtfinálové odvetě se maďarský klub Fotex Veszprém střetl s mistrem Dánska Kolding IF. Utkání skončilo teprve před pár okamžiky a Veszprém dokázal, že patří ke špičkovým klubům v Evropě a opět určitě bude usilovat o postup do finále Ligy mistrů, stejně jako v loňské sezóně, kdy ve finále prohrál s Magdeburgem. Utkání skončilo jasným vítězstvím Veszprému 36:26.

Fotex Veszprém-Kolding IF 36:26 (19:14)

Semifinále Ligy mistrů se hraje o víkendech 29.-30.března a 05.-06.dubna 2003. Losování semifinálových dvojic proběhne v sídle EHF ve Vídni v úterý 11.března 2003. O složení semifinálových dvojic vás budeme ihned informovat.

Výsledky čtvrtfinále Ligy mistrů jasně ukázaly jak silná byla naše skupina, když se oba kluby, jak Ljubljana tak Montpellier, probojovaly do semifinále. Dobře si vzpomínáme na hlasy po vylosování skupin v říjnu 2002, kdy se psalo nejen v novinách, ale i na internetu, jak je to jednoduchá skupina a že Karviná musí jasně postoupit dál. Teprve čas ukázal, že naši soupeři byli ti nejkvalitnější a i přes prohry s těmito kluby jak v domácím prostředí, tak i na jejich palubovkách dokázala Karviná s těmito kluby hrát vyrovnané partie. Obzvláště na utkání v Montpellier budeme rádi vzpomínat, protože jsme podstatnou část utkání vedli a jen málo chybělo k našemu vítězství ve Francii.

Přejeme Montpellier i Ljubljaně hodně úspěchů v semifinále a budeme bedlivě sledovat jejich výsledky.