HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
po 10.3.2003 | Zdroj: iDnes.cz

Házenkáři Dukly porazili mistra a věří si na finále

Házenkáři Dukly Praha oplývají seběvědomím a optimismem do dnů příštích. Porazili doma úřadujícího mistra z Karviné a věří v postup do finále, kde chtějí překvapit. Kádr na to jistě mají, ale play-off je ještě daleko.

Poslední domácí výhru nad lídrem z Frýdku-Místku zapili házenkáři Dukly v baru, kde vydrželi až do rána. Teď mají další důvod slavit. Díky bojovnému výkonu porazili mistrovskou Karvinou 31:27 a v tabulce na ni ze třetího místa ztrácejí dva body. Tým i trenér si rázem věří na finále interligy. Po vyrovnaném poločase zápas zlomily opory Dukly. Gólman Jan Štochl, nepsaný vůdce Nocar a střelci Čurda a Jícha, kteří dali po osmi gólech.

Hlavně ostrá spojka Filip Jícha dokázal dát gól, když bylo potřeba. Vzal míč, jako tank se protlačil mezi dvěma bránícími hráči soupeře a vystřelil z devíti metrů přesně k tyči. V ruce má pořádnou ránu, prosadil se ale i technicky, stačil pomáhat obraně. A to s týmem moc netrénoval, teprve nedávno se vrátil z exotického angažmá v Saúdské Arábii.

„Dal osm gólů, ale ještě víc si cením jeho disciplinovanosti, hrál takticky, nenechal se vybláznit. I v Karviné vstřelil posledně osm gólů, ale potřeboval na to o deset ran víc než teď,“ pochválil dvacetiletého reprezentanta trenér Vladimír Haber.

Včera mu vyšlo hned několik taktických tahů. Pravidelně střídal Piskače s Hynkem do obrany, aby si mohly střelecké hvězdy Zemánek s Jíchou odpočinout. Vtipně zareagoval i na osobní obranu soupeře. Jíchovi dal radu, ať se drží u strážce. Vypadalo to komicky. Dvoumetrový domácí obr a o dvě hlavy menší Laclavík si na hřišti povídali a za Duklu dával góly někdo jiný. „Víc prostoru nám vyhovovalo,“ usmál se Haber. V závěru Jíchu nechal sedět a do hry poslal náhradníka. Nový trenér oslabené Karviné si toho všiml až po chvíli.