HCB Karviná
Zápasy
pá 14.3.2003 | Libor Kulig

Prešov byl nad síly Karviné

Zápasové menu

V dohrávce 15.kola HIL Karviná v Prešově neuspěla. Frýdek dokázal vyhrát na Allrisku 26:25 a zvýšil tak odstup od Karviné na 8 bodů.

Tímto dohrávaným utkáním 15.kola HIL Karviná po dlouhých měsících dosáhla stejného počtu utkání jako ostatní kluby. Na východě Slovenska v nově zrekonstruované hale Farmakolu Prešov chtěli hráči naplnit přání nejen trenéra Nováčka, ale i své, kdy ze čtyř zápasů po sobě venku chtěli získat čtyři body.

Prvních pět minut zápasu bylo vyrovnaných a oba týmy se jakoby okoukávaly. Na hráčích Karviné bylo vidět, že je to pro ně něco nezvykle nového, když proti nim hraje hráč, který byl po tři roky pilířem útoku Karviné. A Saša Radčenko se snažil hodně na sebe upoutat pozornost naplněné prešovské haly. Přesně rozděloval balóny a uvolňoval pivota a i jeho zásluhou Prešov brzy zvýšil své vedení na 9:3. Trenér Nováček si za tohoto stavu vzal minutový time-out, protože nebyl spokojen s hrou svého družstva. Tento krátký pohovor byl účinný, protože hráči začali plnit taktické pokyny a skóre se pomalu začínalo srovnávat. V 17.-té minutě dokázala Karviná snížit na rozdíl dvou branek 11:9, ale Prešov větší než dvoubrankový rozdíl nepřipustil. Poločasové vedení Prešova 18:14 ale stále dávalo Karviné naději, že ve druhém poločase bude moci stále bojovat o dobrý výsledek.

Druhý poločas začal ale Prešov lépe a brzy si vypracoval šestibrankový náskok. Karviná přidala na důrazu a dokázala snížit ve dvacáté minutě na rozdíl tří branek 25:22. Na víc však neměla síly a Prešov dokázal ještě zvýšit svůj náskok a zaslouženě vyhrál toto i pro něj důležité utkání 31:26.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici