HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
út 25.3.2003 | Libor Kulig

Kamil Heinz se vrátil

Po tříměsíčním hostování v druholigovém italském klubu Crotone se v neděli večer vrátil do Karviné náš odchovanec Kamil Heinz a od úterý se opět připravuje s karvinskými házenkáři na závěrečné boje v Interlize.

Kamil Heinz využil nabídky italského druholigvého klubu z malého městečka Crotone a uzavřel s tímto klubem smlouvu o hostování do 31.března 2003, s tím, že po skončení tohoto hostování se opět vrátí do Karviné.Tři měsíce uplynuly jako voda a Kamil je už opět v Karviné.

V druhé italské lize se mu vcelku střelecky i herně dařilo. Nastoupil v osmi utkáních a nastřílel celkem 96 branek. Takže v průměru vsítil v každém utkání více jak deset branek.

Po svém návratu nám Kamil řekl: Druhá italská liga nemá takovou úroveň jako naše soutěže, hraje se zde hodně otevřeně a moc se nabrání a hráči si vzájemně nechávají hodně prostoru k zakončení. I přes to, že se mi zde střelecky velice dařilo a v každém utkání jsem hrál jak v obraně tak i v útoku, nepodařilo se klubu splnit svůj cíl a druhou ligu jsme pro Crotone neudrželi. Sám za sebe své účinkování v Itálii moho hodnotit dobře, jsem rád, že mi klub umožnil zkusit další zahraniční angažmá a teď už se plně soustředím na kvalitní přípravu s Karvinou a do play-off chceme být kvalitně připraveni. Bohužel ještě tuto sobotu proti Allrisku nastoupit nemohu, protože mi hostování končí až 31. března, ale v utkáních doma s Duklou a Zubřím bych už nastoupit chtěl, pokud mě trenér Nováček nominuje.

Trenéru Nováčkovi se tak opět otevírá několik možností a herních variant pro využití další kvalitní spojky v našem družstvu. Věříme, že Kamil Heinz neztratil v Itálii nic ze své fyzické kondice a Baník tak i s jeho pomocí může být o něco silnější a agresivnější.