HCB Karviná
Zápasy
ne 6.4.2003 | Libor Kulig

Karviná si pojistila druhou příčku

Zápasové menu

Házenkáři Karviné si dnešním vítězstvím nad Duklou Praha zajistili s definitivní platností druhou pozici v západní skupině a v play-off tak budou mít v případě pětizápasové bitvy o postup do finále ligy výhodu tří utkání v domácím prostředí.

Ve 31.kole HIL se Karviná v domácím prostředí utkala v přímém souboji o druhou příčku západní skupiny s Duklou Praha. Oba celky nastoupily v nejsilnějších sestavách, Karviná navíc posílená Kamilem Heinzem, který se vrátil z tříměsíčního hostování v Itálii. V dosavadní bilanci tří utkání s Duklou, Karviná dvakrát vyhrála a pro jistotu druhého místa do play-off, potřebovala dnes vyhrát. Ale ani porážka ji nemusela zavřít dveře k druhému místu, nesměla by být však více jak sedmibranková a Karviná by v posledním kole musela vyhrát doma se Zubřím.

Ani jeden celek však nepřistoupl k utkání matematicky a ihned od začátku zápasu se začalo hrát výborné střetnutí dvou tradičních rivalů. Dukla se sice ujala vedení 2:1, ale Karviná za deset minut otočila vývoj zápasu a ujala se vedení 5:2. Dukla však stále byla domácím na dohled a nepustila Karvinou do více jak tříbrankového vedení. Poločas vyhrála Karviná 13:10 a vývoj zápasu byl stále otevřený.

Ve druhém poločase si Karviná dokázala za prvních osm minut vytvořit pětibrankový náskok, který se ukázal pro vývoj zápasu jako rozhodující. Karviná zpřísnila obranu a když náhodou její zákroky byly potrestány sedmimetrovým hodem, stál v brance Martin Galia. Ten chytil dukelským útočníkům celkem čtyři sedmičky a ukázal, že je právem brankářskou jedničkou nejen v Karviné, ale i v reprezentaci.

Diváci, kterých přišlo na toto utkání nezvykle málo, vzhledem k přímému televiznímu přenosu z tohoto zápasu, si však přišli na své a každou akci Karviné dokázali odměnit bouřlivým potleskem. Závěr zápasu se hrál v jednoznačné režii domácích. V jeho úplném konci si bratrské duo Tomáš a Kamil Heinzové dovolilo zahrát krásnou nahazovačku, která skončila v brance a skóre se tak zastavilo na 29:24. Bylo to důležité vítězství Karviné nad Duklou, a Baník je tak jednak ve výhodě v semifinále z pozice domácího prostředí a i psychická pohoda je jednoznačně nyní na straně Karviné.

Play-off a složení dvojic v semifinále je tak již dáno. Začíná se 23.dubna v Karviné zápasem Karviná-Dukla a ve Frýdku-Místku zápasem F.Místek-Allrisk. Do té doby však Karviná sehraje ještě jedno utkání a sice 9. dubna hostí v Karviné od 17.30 hodin házenkáře Zubří.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici