HCB Karviná
Tým mužů HC Baník Karviná
po 5.5.2003 | Libor Kulig

Prešov je ve finále

Farmakol spolu se Sašou Radčenkem si zahraje ve finále o slovenský titul s házenkáři MŠK Považská Bystrica. V pátém rozhodujícím semifinále porazil Prešov v domácím prostředí Nové Zámky.

Prešov tak splnil svůj dílčí cíl a probojoval se do finále slovenské části HIL. Postup do finále se mu však protáhl na pět utkání. To Považská Bystrica potřebovala k postupu do finále pouze utkání tři, kdy s přehledem porazila Košice 3:0.

Páté rozhodující semifinále v Prešově vidělo 1500 diváků. Prešov si vytvořil rozhodující náskok již v prvním poločase, který vyhrál 15:8. V utkání se blýskl devíti brankami Saša Radčenko a i Rastislav Tabačko zatížil konto brankáře Meluše devíti krásnými góly. Tito dva hráči patřili mezi výrazné osobnosti Prešova v tomto zápase. Prešov nakonec tento zápas vyhrál s přehledem 30:22 a po dramatickém průběhu semifinále nakonec zaslouženě postoupil do finále.

Dále budeme sledovat vývoj boje o slovenský titul, spolu s tím, jak se bude Prešovu a v něm hrajícímu našemu hráči Sašovi Radčenkovi dařit.

Finále o slovenský titul se hraje ve stejných termínech jako české finále a budeme vás pravidelně o této sérii informovat.